Muviz #464

Adică de pe ecrane adunate:

Vreau să încep cu Calibre, un thriller tras prin Scoția care m-a surprins foarte plăcut. Nu e neapărat un subiect nou, dar filmul e făcut mișto. Proper lads, proper movie, mate. Nota 7+ (nu vă luați după rating-ul de pe IMDb ci mai degrabă după reviews). 

newonnetflix.info


pinterest.com
Nackt unter Wölfen (adică Naked Among Wolves) este alt film bun, cu acțiunea plasată într-un lagăr nazist din WW2, în săptămânile premergătoare capitulării Germaniei. Mi-am notat în draft să vorbesc despre "actorul nazist" care mi s-a părut de la mama lor, excelent în rol, când colo tocmai aflu că e român, amigos. Sabin Țambrea se numește domnul și fiți cu ochii pe el, că pare bun și foarte expresiv. În filmul ăsta puteam să jur că e neamț de 30 de generații. Nota 7+. 

Tully vrea mai mult decât poate, ca film adică, așa că la final rămâi cu un mic meh. Sau poate că realizatorii nu au știut nici ei prea bine cum să-și exprime ideile. Această Mackenzie Davis (Tully în film) se prezintă chiar mai bine decât Charlize Theron (și nu mă refer doar la looks). Nota 6. 

În Billionaire Boys Club i-am remarcat pentru a doua oară împreună pe ecran în ultimul an pe frumușelul rising star Ansel Elgort și pe Kevin Spacey (cu siguranță la unul dintre ultimele sale filme înainte de a fi ars pe rug). Cine știe, poate peste vreo 20 de ani vom afla că Spacey i-a pus mâna pe cur la filmări și lui Elgort! Cazul cică ar fi real, dar poveștile astea cu indivizi geniali care se umplu de bani mă obosesc, mai ales că în general sunt date pe repede înainte și prezentate în termeni greu de urmărit. Nota 6. 

Am luat Set It Up numai pentru Zoey Deutch și pe la minutul 7 eram deja convins că voi renunța, însă am rezistat până la final și spre surprinderea mea chiar m-am amuzat copios la unele faze (vezi scena din lift). Filmul este mega previzibil, dar are și câteva plusuri (unul dintre ele fiind faptul că e tras prin New York). Nota 6. 

Woman Walks Ahead ne arată (încă o dată) că Jessica Chastain poate juca la fel de bine și roluri de femeie timidă, nu doar de bitch care calcă pe cadavre. Din păcate filmul falls flat, cum zic ăștia pe aici; de fapt te pierde gradual până când ajungi să nu-ți mai pese deloc ce se întâmplă. Și chiar nu am înțeles care a fost mesajul. Finalul este destul de sec, așa că-i acordăm un 5 numa'. 

Încheiem cu Traffik, un thrilleraș care nu-și propune prea multe și nici măcar nu are pretenția de a candida la Oscars. What you pay is what you get. Nota 6-. 

Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre noile albume Byron și Kumm (altfel spus: Așa Da - Așa Nu)