Muviz #462

Adică de pe ecrane adunate și printre meciurile de la World Cup strecurate:

All Summers End este un coming-of-age / good-summer-vibe movie, în ciuda premisei destul de sumbre din scenariu, cu puștiul de mare viitor Tye Sheridan în rolul principal. Pronosticul meu e că în următorii 5 ani acest băiat va obține o nominalizare Oscar, dacă va primi un rol pe măsură la fileu. Mi-a plăcut și partenera lui din film, Kaitlyn Dever. Frumușică nevoie mare și convingătoare ca actriță. Rating-ul de pe IMDb e prea dur, eu îi acord acestui film un 7 fără probleme. 

wp.com

Dark River seamană cu un film pe care l-am recomandat mai demult, The Levelling. English countryside - checked  Fermă - checked  You feel for the lead actress - checked  Poate fi plictisitor pentru unii, mie însă mi-a plăcut tocmai pentru că mi-a bifat una dintre principalele căsuțe: am empatizat cu personajul principal, jucat foarte bine de Ruth Wilson. Finalul e cam forțat însă. Nota 7. 

Hai că am dat și peste un horror decent, numit A Quiet Place. Este scris, regizat și jucat de John Krasinski, soțul lui Emily Blunt atât în realitate cât și în acest film. Ținând cont că e horror și că a ieșit atât de bine, chiar merită rating-ul 7. 

Sincer să fiu mă așteptam să nu am răbdare cu A Kid Like Jake și să-l bag la seria de ieri, dar cumva am rezistat, mai ales pentru Octavia Spencer și Claire Danes, care ca și în Homeland te face uneori să te întrebi dacă nu cumva e dusă cu căpuțul pe bune. Sau poate doar e o actriță dată dracului. Filmul e tras în Brooklyn și în cazul meu contează și setting-ul. Nota 6.

Ieri am pomenit un no-brainer. La Black Water mă refeream. Van Damme poate fi savurat în rolul principal, deci filmul e "cu bătăi și împușcături"! Merge perfect cu niște Doritos și hot salsa. Nota 5. 

Încheiem cu două filme franțuzești care încep mai bine decât se termină. L'amant double e un thriller erotic pe care ai senzația că l-ai mai văzut și care totuși se ține bine până spre finalul deviant care fute buha și te lasă cu o impresie meh. Marine Vacth este frumoasă foc, genul ăla destul de rar de femeie pe care o prinde mai bine o tunsoare scurtă. Nota 6. Iar Un beau soleil intérieur te pierde chiar și mai repede, în ciuda minunatei Juliette Binoche care nu poate salva scenariul exasperant, fără niciun pic de character development și plin de dialoguri inepte și certuri de cuplu despre absolut nimic. "Vrei să-ți spun ceva? / Nu știu, tu vrei? / Bine, îți spun. / Ok, spune-mi. / De fapt hai că nu-ți mai spun." Sacré bleu! Mais qu'est-ce que c'est que ça? Meirde! Depardieu apare la final (ptiu drace, nu știu de ce aveam impresia că a murit) într-o singură scenă, pentru că evident nu mai avea bani de semințe. Nota 5.

Ș-am încălecat pe-o șa și mă pregătesc de finala World Cup! Cine bate?

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele