Lewisham, South London

Foarte rar mă aventurez prin sudul Londrei, din varii motive, cum ar fi distanța și faptul că la nord de Tamisa sunt atâtea locuri faine de care nu mă voi plictisi nici la pensie. Dar se face că avem un birou în Lewisham la care trebuie să merg o dată la câteva săptămâni și uite așa am descoperit și o altă latură a metropolei demnă de menționat.

Oricum, să fie clar: rămân la părerea că orice zonă care iese din aria de vis Crouch End - Muswell Hill - Highgate și, hai, din centrul Londrei de asemenea, e din start predispusă coloraturilor și dubioșenilor de tot felul, iar Lewisham nu face câtuși de puțin excepție. Dar biroul în care lucrez se află chiar deasupra unei piețe animate, ale cărei zgomote mă însoțesc pe tot parcursul zilei, fără să mă enerveze, ba chiar oferindu-mi o stare plăcută. E ca și cum ai moțăi într-o după-amiază leneșă de vară, pe fundalul sonor al precupețelor (și în cazul ăsta și al predicatorilor), în timp ce pe geam poți privi departe în zare către o lizieră de copaci, peste clădirile vechi scăldate în soare. Timpul pare să se scurgă mai încet în piața din Lewisham.

Am încercat să surprind vibe-ul acestei zone în câteva poze, care au ieșit nesperat de bine ținând cont că sunt făcute cu telefonul și chiar printr-un geam care nu putea fi deschis (mă refer la alea trase de sus).

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?