De ce ipocritul Dan Alexe nu are nicio treabă cu umorul

Bă, nu știu cine-i ăsta, dar îmi apare mereu în feed promovat de alții. Am senzația că e un fel de CTP, un dejectator sulfuros, etern supărat și priceput la toate. Cert e că n-am dat niciodată peste vreo idee de-a lui cu care să fiu de acord. Și nu sunt de acord nici când susține că acea caricatură Charlie Hebdo cu Simona Halep care a făcut internetul să vuiască astăzi nu conține de fapt nimic ofensiv. 

Cred că n-are sens să pun alte link-uri pe acest subiect. Dacă nu ți-ai petrecut ziua de azi la Moscova la debutul Mondialelor, undeva într-o peșteră și nici în munții Himalaya cu siguranță știi despre ce e vorba. Băieții de la Charlie Hebdo (despre care am vorbit puțin atunci când au fost martirizați de martirii lui Allah) au postat o (altă) caricatură de prost gust, de data asta cu Simona Halep personaj principal. 

Să fie clar:

Nu sunt fan Simona Halep. Am felicitat-o sincer când a meritat (chiar și așa, un dumbo a simțit nevoia să se ia de mine), în rest nu am fost niciodată extaziat de acest sportiv și nu am considerat-o niciodată pe Simona reprezentativă pentru mine ca român. Implicit nu consider că se face mișto de mine în caricatura aia. Dacă nu mă identific cu Halep la succese nu mă pot identifica cu ea nici în momentele astea. 

Și da, chiar și eu fac mișto de români de când mă știu! De altfel românii înșiși m-au făcut să emigrez, am susținut mereu asta. 

Dar cu toate astea, m-a enervat caricatura acelor muiști ciarliști. Și asta pentru simplul fapt că Simona Halep nu merită acest tratament. Da, îmi pare rău exclusiv pentru ea. Este o femeie simplă (nu spun asta pe un ton peiorativ), un om frumos care nu deranjează pe nimeni și un campion Roland Garros. Cu siguranță nu merită mizeriile marca Șarli, ci doar aplauze.

Ah, dar stai. Să revenim la Dan Alexa, pentru că el explică pe înțelesul tuturor cum stau lucrurile. Citez:

"La fel, în cazul caricaturii cu Halep, e vorba de o ironie multiplă împotriva francezilor inculți care îi consideră pe toți românii niște hoți de metale de pe șantiere și de cupru de la firele de pe calea ferată.

Întreg acest număr din Charlie Hebdo de miercuri 13 iunie e de altfel plin de ironii împotriva sportului și banilor pe care îi generează, începând cu coperta despre Mondialul din Rusia. Ba chiar e ironizată echipa de fotbal a Franței."

Fin de tot, maestre! Fin de tot! Deci Charlie Hebdo face mișto chiar de francezi acolo! Fuck me, trebuie să recunosc că și arta modernă e mai ușor de descifrat decât Jesuișarli ăștia. Dar uite, am și eu o caricatură:


Din păcate n-am o poză cu mama lu' Dan Alexe, așa că mă folosesc de zeița Libertas (sper că e onorabil acest substitut). Și îl asigur pe Alexe că poza nu face nicidecum mișto de mă-sa ci de ăăă Trump, consumerism, misoginism, americani, democrație și altele pe acolo. Pentru mai multă expresivitate aș fi postat o caricatură în care Trump o sodomizează pe mama lu' Dan Alexe zeița Libertas, dar n-am găsit.

Toate bune? 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre noile albume Byron și Kumm (altfel spus: Așa Da - Așa Nu)