Muviz #456

Adică de pe ecrane adunate:

Hai să începem cu L'Insulte, nominalizat Oscar anul acesta pentru cel mai bun film străin. Pe bună dreptate. Avem aici o eternă dispută (din categoria "afară cu ungurii din țară") care este foarte bine pusă în scenă (scenariu, acting, soundtrack, imagini - filmul este tras la Beirut). Nota 8. Luați cu încredere.


Red Sparrow are o distribuție foarte captivantă (Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts, Jeremy Irons) și o temă cel puțin la fel de interesantă (spionaj între rusnaci și americani). Ai zice că acțiunea este setată în plin Război Rece, dar de fapt ea se petrece în zilele noastre. Pe Jennifer o prind tot mai bine rolurile de femeie fatală, dar aici cam forțează nota cu accentul rusesc. Scenariul cică ar fi făcut după un roman și are mai multe scăpări (din alea cu ață albă adică). Filmul este tras în mare parte în minunata Budapesta. Nota 7.

The Discovery are o temă foarte mișto (vezi doamne un savant dovedește faptul că există viață după moarte), distribuția este de asemenea de top (Robert Redford, Rooney Mara), dar punerea în scenă putea fi mult mai bună. Sountrack-ul strică de asemenea mult din film. Nota 7.

Lovesong este un film cu o pronunțată tentă indie despre două prietene straight care descoperă ca n-ar fi ele foarte straight de fapt, așa că se dedau la ghidușii și tandrețuri împreună. Filmul este cam lent însă plăcut una peste alta și are soundtrack bun. Nota 6+.

Rămânem la categoria road trip cu acest Kodachrome, genul ăla de film care deși este foarte previzibil te face să-l urmărești cu plăcere până la capăt. Îmi place tot mai mult Elizabeth Olsen. Nota 7.

Am încercat și abia apărutul pe ecrane Anon, cu Clive Owen, dar era mult prea S.F, prea anost și neinteresant așa că am renunțat repede.

Ta-ta.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre noile albume Byron și Kumm (altfel spus: Așa Da - Așa Nu)