Am trecut pe Huawei P20 Lite

S-a întâmplat ca-n cazul tranziției mele de la Samsung la Nexus: nu aveam nicio intenție să-mi schimb telefonul, dar în urmă cu câteva săptămâni Nexus-ul m-a părăsit subit. S-a stins pur și simplu în timp ce-l butonam, deși era încărcat full, și nu s-a mai pornit nici cu slujbe (adică restartări, resetări, safe mode, nada). Dus a fost, deși nu dăduse semne de oboseală. Așa că a doua zi mi-am luat un alt telefon. sus-numitul Huawei P20 Lite

N-am avut timp de un aprofundat studiu al pieței, pentru că efectiv eram phoneless, așa că după ce m-am documentat repede pe net despre cele mai tari noi apariții (în orice caz, mai toate telefoanele - Android - sunt mișto în ziua de azi, buhuhu) și după ce m-am consultat cu Alex m-am prezentat la magazin într-o pauză de masă, unde tot Huawei mi-a fost recomandat. Și uite așa am ajuns să mă bucur că mi s-a stricat vechiul telefon.

Display-ul aduce cu iOS (e ok, măcar atât să le dăm și lor) iar telefonul în sine e cam la fel de lung ca fostul dar un pic mai îngust, ceea ce-l face mai ușor manevrabil cu o singură mână. Dar hai să trecem prin pros & cons, astea fiind 100% impresiile mele subiective.

Pros:

 • Camera este foarte bună, pozează excelent și are o groază de opțiuni (inclusiv setări ca cele pentru aparatele foto profesioniste, gen aperture sau ISO, pour le connaisseurs). E drept, nu m-am stresat cu ele încă, pentru asta am Nikon-ul. Dacă tragi două cadre unul după altul, când intri să vezi pozele ți le prezintă ca pe un gifuleț, adică în mișcare. Asta ca fapt divers. Îmi place și faptul că am opțiunea de screenshot în taskbar-ul de pe ecran, nu mai e nevoie să mă screm în combinații de butoane pentru asta. Ce nu-mi place la cameră e faptul că nu mai am opțiunea blur de care dispuneam la Nexus. La selfie-uri ai ceva rahat numit beautification, dar nu trebuie folosit pentru că te face să arăți relativ gay. 
 • Probabil ați remarcat că acum se produc tot mai puține telefoane cu mufă de căști. Pentru mine ăsta e dealbreaker, adică fuck you and your marketing strategies, eu vreau să ascult muzică pe drum and fuck your wireless headset you want me to buy too. Slavă domnului, Huawei-ul ăsta încă mai are mufă de căști. 
 • Telefonul este super rapid. Iphone-ul ți se pare rapid? Exact la fel este și Huawei-ul. Îmi place tare mult cum se mișcă (înțeleg că are 4 GB / RAM; nu știu dacă-i mult sau puțin dar se mișcă perfect).
 • Bateria te ține porcește vreo două zile sau chiar mai bine. Fără mișto. Dacă te enervezi stai și 72 de ore între încărcări. Eu îl încarc o dată la două zile și mai nou chiar folosesc mult datele mobile, pentru că mi-au dat 16 GB free / lună cu noul abonament și-mi permit. Sunt chiar curios cât voi consuma luna asta - cu vechiul telefon nu am trecut niciodată de 500 de mega deși aveam 1 GB în abonament. Dar da, poți încărca mobilul doar o dată la două zile (îmi place să-i oftic pe acei iPhone geeks >:) ).
 • Memoria, cel puțin pentru nevoile mele, este imensă: 64 GB. 
 • Aleluia, am scăpat de vibrația de la amprenta digitală, care la Nexus putea fi scoasă doar dacă puneai telefonul pe silent. Eu nu suport vibrate-ul și în general îl scot de la absolut toate aplicațiile. Acum pot folosi amprenta digitală foarte lin, fără vibrația aia imbecilă. Apropo, are și recunoaștere facială Huawei-ul, dar atât de mult mă doare în paișpe de chestia asta încât nici măcar de curiozitate n-am încercat-o. 
 • Telefonul dispune de o aplicație implicită de Themes & Icons prin care ți-l poți personaliza în multe feluri mișto; practic așa nu mai am nevoie de toate acele apps pe care mi le instalam în acest sens. 
 • Cablul de alimentare, care era foarte rigid în cazul Nexus-ului, este mult mai flexibil acum. Și nu doar că-i mai jucăuș și ușor manevrabil, dar are și mufă USB, ceea ce Nexus-ul nu avea (chiar, să nu uit deci să-mi dezinstalez Zapia). 
 • Se găsesc ușor accesorii pentru Huawei (în cazul Nexus-ului era musai să comand practic orice de pe eBay).
 • Nu doar că mi-a importat toate aplicațiile pe care le aveam în Nexus (asta deja e banal acum), dar mi-a transferat automat și parolele Wi-Fi pe care le aveam salvate de pe la diverse cafenele din oraș. Scary shit?
 • Prețul? Cred că e destul de decent, dar habar n-am cât costă acest telefon. Știu doar că de acum voi plăti vreo 8 lire în plus la factura lunară. 

Ok, hai și cu alea nașpa, cons adicătelea:

 • Aplicația clock mi se pare mai nasoală decât aia de pe Nexus (și mă refer în special la display).
 • Telefonul are multe apps implicite pe care nu le poți dezinstala (și eu sunt maniac cu ordinea din telefon. dezinstalez imediat ce nu mă interesează). Asta e, va trebui să le țin acolo. 

Cam atât! Dacă vă luați un Huawei P20 citiți și asta.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre noile albume Byron și Kumm (altfel spus: Așa Da - Așa Nu)