The Londoner #200

Adică de prin metropolă adunate:

Azi prin Crouchie
  • Minunatul meu Crouch End (care azi strălucește în probabil prima zi de primăvară adevărată) s-a bucurat luna trecută de un articol în Time Out, pe care îl puteți citi aici. Sublime things, auzi! Păi da, eu de când vă spun că-i sublim. Subscriu de asemenea și la faza cu bula:
"There’s a reason Crouch End is often referred to as an urban village. Just over 100 years ago it was entirely rural, before bursting on to the London scene thanks to a busy new railway line which, ironically, no longer runs. These days, without its own convenient tube or train station, this arty north London neighbourhood can feel like a bubble. Not that the residents – long-time Londoners, young families, well-off bohemian sorts and the odd famous face – are complaining."

  • De câteva săptămâni mă întreb tot mai serios pe cine oare trebuie să regulez ca să am și eu o conexiune normală la net. Sunt client Virgin de mult timp și semnalul lor a fost aproape mereu dezastruos; de fapt până și de la cafeneaua de jos am semnal mai bun deseori, I shit you not. Așa că am semnat un contract cu BT, mai ales că îmi oferă și canalele BT Sport unde pot vedea meciurile din Champions League. Brilliant, mi-au băgat semnalul pentru canalele de sport instant, dar cu netul sunt probleme. Mai exact, au vrut să mă fenteze băieții, să mă facă să semnez contractul și să mă taxeze ulterior cu alte mizerii nespecificate inițial. Cum ar fi faptul că n-am deja o linie telefonică BT funcțională (ei așa au zis) și ca s-o setez m-ar costa doar vreo £130 extra. Să mori tu? Nici vorbă. Așa că le-am blocat plățile și de vreo 3 săptămâni sunt în scandal cu ei, adică într-un dialog futil pe toate canalele cu indienii de la customer service (jur că-s numai indieni acolo, de altfel înțeleg că au aceste Indian call centres? - eu până acum am vorbit numai cu alde Sudhish, Rupesh și Sanjay, să moară Indira Gandhi dacă vă mint).
  • Și apropo de ce am scris mai sus, poate că e un paradox (sau o culme a imigrantului), dar am ajuns chiar și eu, imigrantul dintr-o țară estică din lumea a 3-a, să nu mai suport anumite categorii de imigranți din Londra. Și atunci cum să nu-i înțelegi pe britanicii autentici care au o problemă cu multiculturalismul?
  • De asemenea nu suport nici dubioșii pe care îi vezi mult prea des pe străzile Londrei, de la nebunii care vorbesc singuri (sunt foarte mulți duși cu căpuțul pe aici, îngrijorător de mulți), la dudele pe care le eviți din instinct, la cerșetori și homleși (foarte mulți și din categoria asta). Iar în ultima vreme am fost efectiv bombardați din presă cu crimele care au loc zilnic pe străzi, deși vorba prin târg e că așa a fost în londonezia de când lumea, numai că acum vin alegerile locale și trebuie să luăm aminte cum se implică autoritățile să stopeze fenomenul și cum luptă ele să curețe bandele de pe străzi ('ți-ar starea a dracu' de pakistanez, Sadiq Khan, că în campanie mâncai căcat cum că siguranța cetățeanului e principala ta prioritate). Pentru că ăștia sunt cuțitarii și pistolarii în 99% din cazuri: bandele de dude, iar victimele lor sunt în principal tot dude, de regulă adolescenți. 
  • Ah, bine că am pomenit de alegeri, că trebuie să mă înscriu la vot. Hai că mă ocup de asta acum, apoi revin la a-mi savura weekend-ul în bula mea boemă din North London.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele