Muviz #454

Adică de pe ecrane adunate:

Hostiles este un western bun, care totuși îi poate plictisi pe unii dintre voi, în ciuda distribuției încântătoare, unde dăm peste Christian Bale, Rosamund Pike (îmi e dragă englezoaica, dar parcă joacă over the top uneori), puștiul Timothée Chalamet pe care l-am remarcat și pomenit recent (apare numai în vreo 3 scene aici), charismaticul Ben Foster și peaky blinder-ul Paul Anderson. Mi-a plăcut și soundtrack-ul, nu doar povestea și acting-ul. Nota 7+. 

cinamigos.com

Den of Thieves nu ne prezintă doar un ultra macho-badass-testosteronoverthetop Gerard Butler, dar aduce și (nepermis de mult poate) cu legendarul Heat. Și permis de mult cu The Town. Nu pot spune că mi-a displăcut însă. Nota 7. Apropo, dacă nu ați văzut încă Heat, lăsați tot și puneți de popcorn. O să-l revedeți de minim 4-5 ori până când De Niro va juca iar într-un film de un nivel aflat măcar la jumătatea ăstuia.

Și dacă tot am pomenit Heat și implicit pe maestrul Pacino (pentru mine rămâne the goat, că tot e la modă termenul în sport), vă recomand Paterno. Nu-l are doar pe Al în rolul principal, dar și subiectul e la modă. O să vedeți. Cazul este real și încă un thumbs up pentru maestru, care spre deosebire de Bob De Niro și-a ales mult mai elevat filmele în ultima parte a carierei. Nota 7. Ah, să nu uit: în filmul ăsta am remarcat-o pe numita Riley Keough, nepoata lui Elvis, suficient de mult încât să-mi mai descarc câteva filme cu ea, despre care vom povesti în edițiile viitoare. 

Pe vecinul James McAvoy nu l-am mai văzut prin pub-urile din Crouchie, dar am dat peste el în Submergence, alături de minunata Alicia Vikander. Ce să zic, chiar am vrut să-mi placă filmul ăsta și pot spune că a început promițător, dar de la jumate încolo deviază grav de la traiectorie și te întrebi ce vrea el de la viața ta. Nu știi dacă e love story, thriller sau dramă și nici măcar nu-ți pasă. Filmul este regizat de Wim Wenders, pe care în urmă cu vreo 8 ani îl vedeam prin Cluj la o țigară. Nota 5 cu indulgență. 

Păi iar Woody Allen? Omulețul ăsta nu iese odată la pensie? E drept că nu prea mai am răbdare să-i văd creațiile, în general vorbind, dar Wonder Wheel m-a captivat prin acea notă retro asumat exagerată, prin filtrul ăla de Instagram prin care pare a fi tras, cu sticlele alea de Coca Cola de pe vremuri, cu bâlciul de la malul mării și cu apartamentul personajelor principale, care pare situat cumva chiar în mijlocul bâlciului. Să-ți vină să te muți acolo și nimic altceva. Păcat că Juno Temple nu apare în mai multe scene. Nota 7. 

Secuestro este un thriller care mi-a fost recomandat de o prietenă și, ca mai toate filmele spaniole, e mișto. Mi s-a părut totuși la un moment dat că a deviat cam mult de la plot-ul inițial. Sau de la intrigă mai exact, dacă ne amintim lecțiile de limba și literatura română. Culmea, e filmat prin Barcelona și nu m-am prins. E clar că trebuie să revin în Catalunia. Nota 7. 

Încheiem cu You Were Never Really Here, un alt film bizărel cu Joaquin Phoenix, la care n-am rezistat mai mult de vreo 20 de minute și probabil că nici voi nu o veți face. Omul e bun, rămân fanul său, însă dai peste un film captivant cu el doar o dată la câțiva ani. Poate că Mary Magdalene va fi mai interesant, unde joacă alături de actuala sa parteneră, Rooney Mara. 

Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)