Friday, 20 April 2018

Muviz #454

Adică de pe ecrane adunate:

Hostiles este un western bun, care totuși îi poate plictisi pe unii dintre voi, în ciuda distribuției încântătoare, unde dăm peste Christian Bale, Rosamund Pike (îmi e dragă englezoaica, dar parcă joacă over the top uneori), puștiul Timothée Chalamet pe care l-am remarcat și pomenit recent (apare numai în vreo 3 scene aici), charismaticul Ben Foster și peaky blinder-ul Paul Anderson. Mi-a plăcut și soundtrack-ul, nu doar povestea și acting-ul. Nota 7+. 

cinamigos.com

Den of Thieves nu ne prezintă doar un ultra macho-badass-testosteronoverthetop Gerard Butler, dar aduce și (nepermis de mult poate) cu legendarul Heat. Și permis de mult cu The Town. Nu pot spune că mi-a displăcut însă. Nota 7. Apropo, dacă nu ați văzut încă Heat, lăsați tot și puneți de popcorn. O să-l revedeți de minim 4-5 ori până când De Niro va juca iar într-un film de un nivel aflat măcar la jumătatea ăstuia.

Și dacă tot am pomenit Heat și implicit pe maestrul Pacino (pentru mine rămâne the goat, că tot e la modă termenul în sport), vă recomand Paterno. Nu-l are doar pe Al în rolul principal, dar și subiectul e la modă. O să vedeți. Cazul este real și încă un thumbs up pentru maestru, care spre deosebire de Bob De Niro și-a ales mult mai elevat filmele în ultima parte a carierei. Nota 7. Ah, să nu uit: în filmul ăsta am remarcat-o pe numita Riley Keough, nepoata lui Elvis, suficient de mult încât să-mi mai descarc câteva filme cu ea, despre care vom povesti în edițiile viitoare. 

Pe vecinul James McAvoy nu l-am mai văzut prin pub-urile din Crouchie, dar am dat peste el în Submergence, alături de minunata Alicia Vikander. Ce să zic, chiar am vrut să-mi placă filmul ăsta și pot spune că a început promițător, dar de la jumate încolo deviază grav de la traiectorie și te întrebi ce vrea el de la viața ta. Nu știi dacă e love story, thriller sau dramă și nici măcar nu-ți pasă. Filmul este regizat de Wim Wenders, pe care în urmă cu vreo 8 ani îl vedeam prin Cluj la o țigară. Nota 5 cu indulgență. 

Păi iar Woody Allen? Omulețul ăsta nu iese odată la pensie? E drept că nu prea mai am răbdare să-i văd creațiile, în general vorbind, dar Wonder Wheel m-a captivat prin acea notă retro asumat exagerată, prin filtrul ăla de Instagram prin care pare a fi tras, cu sticlele alea de Coca Cola de pe vremuri, cu bâlciul de la malul mării și cu apartamentul personajelor principale, care pare situat cumva chiar în mijlocul bâlciului. Să-ți vină să te muți acolo și nimic altceva. Păcat că Juno Temple nu apare în mai multe scene. Nota 7. 

Secuestro este un thriller care mi-a fost recomandat de o prietenă și, ca mai toate filmele spaniole, e mișto. Mi s-a părut totuși la un moment dat că a deviat cam mult de la plot-ul inițial. Sau de la intrigă mai exact, dacă ne amintim lecțiile de limba și literatura română. Culmea, e filmat prin Barcelona și nu m-am prins. E clar că trebuie să revin în Catalunia. Nota 7. 

Încheiem cu You Were Never Really Here, un alt film bizărel cu Joaquin Phoenix, la care n-am rezistat mai mult de vreo 20 de minute și probabil că nici voi nu o veți face. Omul e bun, rămân fanul său, însă dai peste un film captivant cu el doar o dată la câțiva ani. Poate că Mary Magdalene va fi mai interesant, unde joacă alături de actuala sa parteneră, Rooney Mara. 

Weekend fain!