Să-l crucificăm oare pe Jamie Carragher pentru că a flegmat un cocalar?

Cum cine-i ăsta? Ok, hai să explicăm, mai ales că 67% dintre cei care urmăresc acest blog pe Facebook sunt doamne și domnișoare. Jamie este un jucător de legendă al lui Liverpool FC, actualmente comentator și analist pentru Sky Sports. Ca un avid consumator de Premier League ce sunt, îl urmăresc la TV de cel puțin două ori pe săptămână. Mereu mi-a lăsat impresia unui tip rasat, elegant și pertinent. Până azi, când am început să am unele dubii. Ia hai să ne uităm la clipul de mai jos și comentăm după (mai multe detalii aveți aici). Alright. Ați avut răbdare până la capăt? Chiar dacă nu, sunt sigur că ați prins esențialul. Iar acum vreau să purtăm o discuție de principiu.

Este oare îndreptățită prezentatoarea să fie atât de dură cu Jamie? Ar trebui el ars pe rug, ostracizat și  concediat de Sky? Este oare de neiertat și de neînțeles gestul său?

Da, sună retoric întrebările mele, pentru că sunt într-adevăr retorice. Mie mi se pare un pic prea dură reacția și vă explic imediat de ce. Ca întotdeauna lucrurile trebuie privite în context și mai puțin în modul ("Oh, vai, a scuipat, ce nenorocit! Like & share if you hate Jamie!")

Și contextul e ăsta:

  • Clipul începe brusc la momentul X, dar este evident că acel cocalar care conducea și filma în același timp (cu fetița lui de 14 ani lângă el, atenție), il șicanase deja în trafic pe Jamie înainte de momentul X, pentru că acesta era deja conștient de prezența lui înainte ca geamurile ambelor mașini să fie coborâte. 
  • Da, ar fi fost mult mai înțelept și mai elegant din partea lui Jamie să-și vadă de drum, dar oare cât mai trebuie să ne vedem de drum și să ignorăm toți muiștii, lăbarii și cocalarii care ne șicanează fără motiv și care, ca și în cazul acestui minunat tătic, ar fi scăpat fără nici cea mai mică repercusiune? Vai, el și fetița lui sunt o victimă acum, iar Jamie este omul rău. Dar de ce? Numai pentru că este o figură publică? Dar țărănetele ăsta de ce are dreptul să-l filmeze și să-l șicaneze? Ca ce chestie? A defulat și Jamie un pic, asta e, get the fuck over it. 

Hm, inițial credeam că am mai multe argumente, dar astea chiar sunt suficiente. Normal că postul TV Sky trebuie să se delimiteze cât mai mult posibil de gestul lui Carragher, înțeleg asta, dar eu unul nu-l condamn atât de mult. Și să nu uităm că a avut curajul să apară live la TV și să-și asume ieșirea la doar câteva ore după ce s-a iscat scandalul. 

Păi e un nenorocit! Un jegos! Ai uitat cănd făceai mișto de alde Becali pentru gesturi similare?!

Așa cum am spus, să nu uităm contextul. Becali (puneți Gigi sau Giovanni în față, e tot aia) se comportau numai așa și scuipau jurnaliști care îi întrebau de ce fură, pe când în cazul lui Jamie vorbim de o excepție, bașca faptul că el a scuipat un cocalar care l-a șicanat. Așa că uite, zic că-i păcat că a fost filmat și că era la volan. Mai bine i-ar fi rupt dinții ăluia, așa cum merită orice muist care are impresia că te poate deranja doar pentru că ești o figură publică.

Aștept și alte păreri dacă există. 


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre noile albume Byron și Kumm (altfel spus: Așa Da - Așa Nu)