Muviz #450

Adică de pe ecrane adunate:

Downsizing este un sefeluț destul de reușit, cu Matt Damon în rolul principal, Christoph Waltz în rol secundar și drăguțica Kristen Wiig care apare doar în prima parte a filmului. Vezi doamne homo sapiens ajunge la faza în care devine capabilă să se micșoreze la nivelul unui deget și asta ar salva planeta pe termen lung, ba ar mai și spori substanțial nivelul de trai al micșoraților. Eu zic să fie un 7 cu indulgență. 

Un S.F. chiar și mai reușit pot spune că este Annihilation, cu Natalie Portman în rolul principal. De fapt nici nu știi dacă e S.F, horror, mystery, fantasy and shit. Te ține în suspans până la capăt, e chiar foarte disturbing pe alocuri și te lasă ghicind chiar și după ce s-a terminat. Singurul punct mai puțin forte aș spune că este CGI-ul, de la care aveam pretenții mai mari. Nota 7. 

Una Mujer Fantástica tocmai a luat Oscarul pentru cel mai bun film străin, dar vai de capul meu, ce prostie. Aici avem practic doar o campanie pro transsexuali, acea așa-zisă discriminare pozitivă și nimic altceva. Pentru că dacă am dat premii Oscar negrilor și femeilor, mai sunt (nu-i așa) multe alte categorii discriminate, prin urmare hai să premiem și un film absolut banal, cu un personaj principal aproape detestabil prin atitudine, doar pentru că respectivul personaj (ca și actorul în sine, de altfel) e un transgender. Filmul este simplist și clișeistic și se încheie cu creatura cu sex ambiguu cântând operă. Asta e! Când vrei să lași impresia că rahatul tău mediocru e profund, strecoară puțină operă sau muzică clasică în el. Rezolvat! Așa obții un masterpiece! Însă acest masterpiece primește doar un 4 de la mine și un mare sictir. 

Amazing acting! A triumph! "Uite, mă țin de barele astea,
mă încrunt neconvingător și toți vor empatiza cu furia mea!" 

Am descărcat The Lady in the Van doar pentru că am remarcat-o pe Claire Foy în distribuție, însă superba actriță apare într-o singură scenă. Asta nu e o problemă însă, pentru că actrița principală este senzaționala Maggie Smith. Filmul este foarte Londonish și ne prezintă un caz real. În distribuție îi puteți remarca pe viitorul fost soț al lui Claire Foy (apare tot într-o singură scenă) și pe acest Alex Jennings din The Crown, care nu e deloc un actor rău. Nota 7. 

People You May Know e despre social media în general, despre cum poți dezvolta un profil fake în social media și alte chestii de gen. Nota 6.

Încheiem cu două thrillers în care, vorba aia, ordinary things go terribly wrong: Midnighters și Stillwater. Dar și filmele în sine suferă de aceeași chestie! Ambele au potențial, încep decent și cumva se pierd pe parcurs. Realizatorii nu par a se fi încordat prea tare. Nota 6 cu indulgență pentru ambele. 

O duminică faină!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele