Film Stars Don't Die in Liverpool

Filmul este făcut după cartea cu același nume publicată de un anume Peter Turner, actoraș de mâna a 3-a din Liverpool, care a trăit o poveste de dragoste cu mult mai celebra actriță Gloria Grahame (cu vreo 30 de ani mai în vârstă ca el), în ultimii ei ani de viață. În rolurile principale îi avem pe Jamie Bell (mereu mi-a plăcut acest lad, unde mai pui că între timp a luat-o de nevastă pe Kate Mara) și Annette Bening (care deși e de-o seamă cu mama arată mai în vârstă ca ea). Film Stars Don't Die in Liverpool a primit 3 nominalizări BAFTA și ar fi putut ciocăni și la ușa Academiei Americane de Film dacă realizatorii se încordau un pic; cu toate astea este un film fain cum tot mai rar vezi în ultima vreme, așa că m-am gândit să nu vorbesc despre el la grămadă cu alte producții.

Paradoxal, personajul jucat de Jamie mi-a plăcut mai mult decât figura Gloriei Grahame portretizată de Annette. Asta pentru faptul că pare mai sincer poate. Dar deh, aici treaba e cam tricky, pentru că nu trebuie să uităm că povestea este relatată practic chiar de către Peter Turner. Soundtrack-ul este foarte fain (piesa asta a lui Elton, de exemplu, mă va bântui ceva vreme de acum încolo) și regret că n-au filmat mai mult prin oraș (uite, ar fi putut folosi într-un mare fel decorul oferit de chei și de Albert Dock). Am vizitat Liverpool în urmă cu un an și mi-a plăcut foarte mult; cred că realizatorii ar fi putut trage mult mai multe cadre exterioare, care s-ar fi pliat perfect pe poveste. De asemenea e mare păcat că au folosit trucaje de studio când acțiunea avea loc în New York sau Los Angeles.

Însă nu lăsați aceste amănunte de formă să vă strice impresia generală. Da, cu puțin efort acest film de feeling și atmosferă ar fi putut deveni un clasic, dar pe fond nu-i deloc rău și cred că vă va lăsa o impresie frumoasă. Sau una cu adevărat tulburătoare dacă recent ați pierdut definitiv pe cineva. 


Peter Turner: Has anyone ever told you that you look like Lauren Bacall when you smoke?


Gloria Grahame: Humphrey Bogart. And I didn't like it then either.Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Top stereotipii imbecile ale iubitorilor de maidanezi