Și totuși, de ce nu oprește nimeni Brexit-ul?

Am cam renunțat să mai urmăresc știri pe temă, pentru că majoritatea rămân la nivelul de speculații și a devenit obositor. Dar din când în când mai scoate alde Boris câte o dumă și se încing spiritele. Așa cum s-a întâmplat de exemplu ieri. Nu știu ce morții lui a spus și nici nu mă interesează ce spune cretinul ăla, dar am picat iar pe gânduri și m-am întrebat pentru a N-a oară: de ce nu oprește nimeni mizeria asta?

Să recapitulăm:

  • Referendumul nu a avut caracter legal. Adică rezultatul său nu trebuia pus neapărat în practică. Din punct de vedere legal a avut aceeași influență ca un sondaj în The Sun. 
  • Rezultatul a fost foarte strâns. Nu e ca și cum am fi putut spune "Iată, tot poporul vrea să ieșim din UE! Să ieșim dară, că altfel se răscoală toți englejii și ajungem la proteste și război civil, mânceakas!". 
  • Toate predicțiile și prognozele arată că din punct de vedere economic Brexit-ul reprezintă o sinucidere. Nu se întrevede nimic bun din asta în următorii 15-20 de ani, dar în schimb se vor pierde joburi, va apărea inflație, vor crește prețuri, vor scădea investițiile, companii majore se vor retrage din UK etc. 
  • Mai mult decât atât, numai negocierea și pregătirea efectivă a acestei nenorociri costă foarte mult timp și resurse, nu e ca și cum ai zice "Ok, am ieșit, s-a rezolvat!". Practic pierzi câțiva ani pregătind terenul pentru ceva ce nu-ți va aduce nimic bun într-un final. Și în timpul ăsta nu te mai focusezi pe ce contează cu adevărat. 

Băi, dar cu toate astea, nu apare niciun politician cu balls care să bată cu ele în masă și să spună "Pe loc repaus, cretinilor. Fuck this shit. Nu va avea loc niciun Brexit, ce-am înnebunit?! Juncker, Tusk,  Barnier, hai să ne relaxăm și să bem o bere, baieți!".

Dar de ce oare?

Nu mă pricep la politică, dar în mintea mea există un singur răspuns plauzibil la momentul ăsta. Nu se vrea oprirea Brexit-ului pentru că anumiți băieți vor profita de asta. Pe scurt, bogații vor deveni și mai bogați iar săracii vor fi și mai săraci. Exact acel pulete needucat din provincie care a votat Brexit pentru că era sătul de pakistanezi va avea cel mai mult de suferit. 

O știe foarte bine orice politician Brexiteer care vinde gogoși la televizor. De exemplu, uite, dacă vă uitați la imaginea de mai jos, surprinsă în această dimineață pe Sky News, vă este greu să identificați muistul care se simte cu musca pe căciulă pentru că susține o cauză dezastruoasă și știe că trebuie să mintă în acest sens? Eh? Care-i Remainer-ul și care-i Brexiteer-ul?Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre noile albume Byron și Kumm (altfel spus: Așa Da - Așa Nu)