Muviz #446

Adică de pe ecrane adunate:

Probabil intuiți că în principiu nu-s un mare fan al filmelor cu gay, dar Call Me by Your Name e un film pe care trebuie să-l vedeți. Ce poți face altceva când petreci o vară leneșă într-un minunat sătuc italian? Te îndrăgostești. Soundtrack-ul este minunat de asemenea, perfect adaptat setting-ului, iar cei doi actori din rolurile principale joacă extraordinar. cu un plus pentru Timothée Chalamet, pasibil să devină peste o săptămână cel mai tânăr câștigător de Oscar pentru rol principal din istorie (momentan Adrien Brody deține recordul, pentru The Pianist). Băieții ăștia doi nu sunt gay în realitate și sunt convins că e foarte greu să joci convingător într-un astfel de film atunci când ești straight. 

De altfel eu i-aș acorda Oscarul lui Timothée, dar este evident că el va merge la Gary Oldman, care deja a luat atât Golden Globe-ul cât și premiul BAFTA pentru felul în care l-a întruchipat pe Winston Churchill. Nota 8 pentru Call Me by Your Name, care are în total 4 nominalizări Oscar (să știți că eu acord aceste note relativ la rating-urile pe IMDb și din acest motiv nu vedeți niciodată note de 9 sau 10). Apropo, m-am uitat în direct la ceremonia BAFTA, care a avut loc la Royal Albert Hall, și mi-a plăcut pentru că a fost la obiect, fără floricelele inutile pe care de regulă le vezi la Oscar între momentele în care se acordă premiile, show-ul lungindu-se astfel până la vreo 3 ore. 

The Disaster Artist este un Franco movie all over: regizat de James și avându-i pe cei doi frați în rolurile principale (James și Dave adicătelea). Destul de amuzant, filmul prezintă un caz real și cât se poate de bizărel din istoria Hollywood-ului și este nominalizat Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat (nope, pe ăsta nu l-a scris tot James Franco). Nota 7.

Novitiate o are pe Melissa Leo în rolul principal și este genul ăla de film a cărui acțiune se petrece integral la o mânăstire și care, finuț așa, dă o palmă religiei organizate. Din păcate însă filmul nu pare a avea nici un climax și nici o concluzie prea bine conturată. Am revăzut-o cu ocazia asta pe Morgan Saylor, pe care o știți din primele sezoane Homeland. Nota 6+. 

M-a amuzat destul de bine acest The Death of Stalin, care a avut două nominalizări BAFTA nefructificate. Nu-i un film pentru oricine și tot ce trebuie să faci este să te relaxezi, să nu-l iei în serios și să te distrezi cu gagurile a la Naked Gun. Apropo de Homeland, Rupert Friend apare în acest film (în cazul în care vă era dor de Quinn), dar în primul rând trebuie aplaudat Steve Buscemi, pe care l-am revăzut cu plăcere după mult timp. Nota 7.

The Man Who Invented Christmas ne prezintă la modul fantasy cum a fost scris celebrul roman A Christmas Carol de către Charles Dickens. Efectul pe care acest roman l-a avut asupra felului în care sărbătorim Crăciunul mărturisesc că m-a surprins. Aveți aici detalii. Am așa un mic meh legat de film însă: actorul principal, acest Dan Stevens, care deși a fost foarte bun în Downton Abbey, nu mă prea convinge overall. Nota 7. 

"With A Christmas Carol, Dickens captured the zeitgeist of the age, while he reflected and reinforced his vision of Christmas. He advocated a humanitarian focus of the holiday, which influenced several aspects of Christmas that are still celebrated in Western culture, such as family gatherings, seasonal food and drink, dancing, games and a festive generosity of spirit."

Hai să trecem rapid prin alte trei filme și am scăpat. Marrowbone avea o premisă bună, dar de pe la jumate încolo a devenit mai puțin interesant. O combinație thriller / horror numai pentru marii fani ai genului. Nota 6. 

The Scent of Rain & Lightning se încadrează în aceeași categorie, adică ar fi avut cu ce, script wise, but fails to deliver. Plus că schimbă planurile trecut vs. prezent la modul extrem de obositor. Maggie Grace nu poate salva nici ea mare lucru. Dar pe Bonnie Bedelia din Die Hard o mai știți? Nota 5. 

Încheiem cu The Gateway, care inițial m-a atras prin tema universurilor paralele, dar filmul este atât de prost încât l-am urmărit siderat până cu 18 minute înainte de final și apoi l-am șters. Practic niciodată nu renunț la un film dacă a mai rămas atât de puțin până se termină, but boy, this one was quite something. Scenariul pare scris de un elev de gimnaziu, efectele sunt laughable, actorii joacă prost. Chiar cred că filmele de genul ăsta ar trebui interzise. Nici măcar so bad it's good, cum e de exemplu filmul despre care vorbește The Disaster Artist. Nota 3.

Weekend fain! 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"