Muviz #444

Adică de pe ecrane adunate:

burgkino.at


O avea Three Billboards Outside Ebbing, Missouri 7 nominalizări Oscar, dar părerea mea e că-i cam overrated. Filmul începe bine, te menține intrigat o perioadă, te amuză prin elementele de dark comedy, are și o distribuție bună, dar la final inevitabil scapi un meh și te gândești că se putea mult mai bine. Scenariul are mai multe găuri și nici pișcat cu ceară nu poți empatiza cu personajul principal, jucat de insipida Frances McDormand. Sper totuși ca Woody Harrelson să ia Oscarul de rol secundar pentru care e nominalizat. Omul merită o statuetă de prea mult timp și chiar joacă foarte bine în rolul ăsta. Și nici cu Sam Rockwell nu mi-e rușine. Nota 7+. 

Uite, mi-a plăcut mai mult Marshall, care are o singură nominalizare Oscar anul ăsta. Dacă vă place genul ăla de film în care toată acțiunea e setată pe un proces la tribunal, guilty or not guilty, ăsta chiar e pentru voi. E făcut bine și prezintă un caz real. Iar grasul ăla din comedioare, Josh Gad, joacă neașteptat de bine. Nota 7+. 

Un film oarecum surprinzător este acest Professor Marston and the Wonder Women (da, avem pluralul în titlu), cazul real al creatorului celebrului personaj, un om care toată viața a trăit într-un minunat ménage à trois. Nota 7. 

Și Samba m-a surprins plăcut. Nu e cu dans, ci așa îl cheamă pe personajul principal. Nota 7. 

La categoria "epic fails" e musai să numim Murder on the Orient Express, pentru că acest remake este de-a dreptul laughable, în ciuda distribuției foarte bune. Nota 4, serios. Nu-mi venea să cred ce stupid e scenariul. Iar despre Lady Bird ce putem oare spune? Asta se întâmplă când, forțat de împrejurări, umpli de nominalizări un film banal doar pentru că scenariul și regia aparțin unei femei și noh, era musai să nominalizezi una! Fucking feminism, baby. Filmul este: 1. Banal. 2. Boring. 3. Pentru adolescente. Gimme a fucking break. M-am uitat doar douăzeci de minute, am citit cronicile și am zis pas. Dacă vreți să vedeți un film bun din categoria asta mai bine uitați-vă la Easy A

La final reiterez o idee. Nu vă mai descărcați toate acele screeners care apar pe net ca ciupercile după ploaie în această perioadă dinaintea Oscarurilor. Remarc asta și acum la prieteni și pentru mine înseamnă că ei nu se respectă ca cinefili. Am mai vorbit despre asta aici.

Weekend fain.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"