Muviz #443

Adică de pe ecrane adunate:

Inițial am crezut că Roman J. Israel, Esq. reprezintă ceva caz real, dar se pare că nu. Denzel se prezintă minunat ca de obicei. N-o să vă placă personajul, însă veți aprecia rolul (pentru care Denzel a primit o nominalizare Oscar, pe care însă nu o va fructifica). Nota 7+. 

Păi cum să nu-mi descarc instant Le Fidèle când văd că în rolurile principale îi are pe Matthias Schoenaerts (mi-au plăcut mai toate filmele și rolurile în care l-am văzut pe acest băiat) și Adèle Exarchopoulos (uh la la, ce impresie mi-a făcut în urmă cu 4 ani - hint: caută ultima poză din articol). Au chimie foarte bună cei doi (de altfel nu prea știu cu cine n-ar avea ei chimie, de ex. Matthias a dat bine și cu Marion Cotillard și cu Lily James), iar filmul te menține cât se poate de interesat până la final, deși scenariul are unele găuri. Nota 7.

tijd.be

Hai să rămânem tot prin Europa pentru o vreme cu acest Nelyubov (tradus Loveless), nominalizat la Oscar în acest an la secțiunea cel mai bun film străin. Acțiunea are loc la Moscova, în zilele noastre, cu toate astea nu scapi de feeling-ul ăla apăsător, cu tentă gri, rece și comunistoidă, specifică filmelor trase în Europa de Est (foarte bune ele de altfel). Nota 7+.

Ali and Nino cred că este al 3-lea film pe care îl văd în ultimul an cu acțiunea plasată în WW1 și în buza Orientului. Dar este probabil și cel mai slab dintre ele. Rating-ul de pe IMDb este exagerat; eu îi dau un 6.

The Clovarfield Paradox este un S.F. care cică ar încheia trilogia Clovarfield. Alright. Inițial nici nu știam sigur dacă le-am văzut pe primele două, însă ulterior am realizat că da. Filmele nu au aproape nicio legătură între ele, iar ăsta ultimul pare a fi cel mai slab. E drept, băieții s-au scremut (distribuție decentă, dimensiuni paralele, cosmonauți captivi în spațiu etc.), dar una peste alta filmul nu te dă pe spate. Bine măcar că ultima scenă sau mai bine zis ultima imagine din film conține un oarecare "wow" element.

Încheiem cu LBJ, un film în care Woody Harrelson îl joacă pe președintele american Lyndon Johnson. Ar fi fost material de Oscar, dar realizatorii nu s-au încordat prea tare în acest sens și parcă prea au vrut să ni-l scoată erou pe Mr. El Bi Gei. Nota 6+.

Weekend fain și nu uitați că duminică începe un nou sezon Homeland.


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre noile albume Byron și Kumm (altfel spus: Așa Da - Așa Nu)