Muviz #442

Adică de pe ecrane adunate:

Mărturisesc că am fost surprins plăcut de acest dark comedy numit Suburbicon. Mă așteptam să nu-mi placă, dar este mișto făcut, având mai multe momente "seci" și o distribuție foarte bună (Matt Damon, Julianne Moore, Oscar Isaac). Filmul este regizat de George Clooney (o altă surpriză plăcută) și îi acord nota 7 (nu vă luați după rating-ul de pe IMDb).

Wonder se vrea un a fi film emoționant, despre un băiețel diform care (wow, ce surpriză) este foarte deștept și amuzant și îi cucerește pe toți la școală, deși inițial mulți îl priveau ca pe un freak. Cam previzibil și clișeistic pentru gusturile mele. În film apare același puști care joacă și în Suburbicon, aici alături de Julia Roberts, Saul din Homeland și acel insipid și etern copilandru cu plete bălaie numit Owen Wilson. Geez, pe cine trebuie să regulăm ca să nu-l mai vedem pe băiatul ăsta prin filme? Sper că nu pe Harvey Weinstein!

teaser-trailer.com
Un film care primește aplauze la scenă deschisă de la critici este acest God's Own Country, setat la o fermă din Anglia, printre hillbillies și oi. Într-unul dintre rolurile principale apare românul Alec Secăreanu. Filmul este foarte bine făcut și actorul lead, Josh O'Connor, se prezintă mai mult decât promițător, însă conține prea multe scene explicite de poponăreală și din punctul ăsta de vedere m-a cam dat înapoi. De altfel avem un love story aici, între doi gay, jucați de cei doi actori pomeniți mai sus. E un fel de Brokeback Mountain reloaded. Mi-a plăcut însă acel moment cînd Secăreanu îi spune lui O'Connor, referindu-se la România: "My country is dead." Nota 7.

Hai repede cu două thrillerașe alerte, dar nu de Oscar. 24 Hours to Live îl are pe Ethan Hawke în rol de expert killer (cam neobișnuit să-l văd în postura asta pe musiu) și tot aici îl puteți vedea și pe Paul Anderson din Peaky Blinders. Nota 6 cu indulgență. Braven este setat în munți și prin zăpezi și deși are o distribuție mai degrabă banală și nici nu se bucură de un buget prea generos, te ține captivat până la final. Nota 6.

Uite, vă recomand și un film "de casă", deși la prima vedere pare siropos, previzibil și bisericos. Se numește Heaven Is For Real (știu, până și titlul e lame), dar filmul e mai bun decât pare inițial, unde mai pui și că nu încearcă să ofere răspunsuri și cică ar fi inspirat din fapte reale. Recunosc: l-am luat inițial doar pentru Kelly Reilly, pentru că tare îmi place englezoiaca asta. Nota 7.

Încheiem ca de obicei cu filmul la care n-am rezistat, în cazul de față The Florida Project, pe care l-am luat pentru că Willem Dafoe tocmai a fost nominalizat la un Oscar pentru acest rol. Filmul pare a fi o porcărioară indie fără niciun dumnezeu (dar plină de copii răzgâiați), fără un plot și fără character development. Citiți cronicile negative și luați-le de bune. Nu e cazul să vă pierdeți vremea cu acest film.

Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre noile albume Byron și Kumm (altfel spus: Așa Da - Așa Nu)