Expectations

E un subiect care m-a tot urmărit cumva în ultimele zile. Nu numai că am vorbit cu o prietenă pe tema "keep your expectations in check", dar am și dezbătut subiectul așteptărilor la un curs pe care l-am făcut în ultima săptămână. Am apreciat faptul că, delimitându-se de optimismul bolnăvicios peste care dai în cărțile de dezvoltare personală, care îți spun că poți deveni cel mai bogat și cel mai iubit om de pe planetă numai dacă vrei asta cu adevărat, la curs ni s-a subliniat importanța așteptărilor realiste. 

Și mi-am amintit că am vorbit și eu despre asta anul trecut, într-un articol despre capcanele gândirii pozitive. Probabil că una dintre principalele cauze ale nefericirii noastre, în general vorbind, este reprezentată de aceste așteptări nerealiste pe care ni le setăm. "Eu nu-mi fac iluzii ca să nu am deziluzii", spunea odată un mare antrenor român, fiind apoi citat și răscitat în hohote de râs de presa sportivă din România, chiar și la mult timp după ce a slobozit maxima. Oricum, nu-i bine nici așa. Ideală este calea de mijloc:

Keep your expectations in check

Bine bine, deja te repeți boss. Dar cum să facem asta?

Eh, acum nu vă pot da mură-n gură. Împlinesc 39 de ani astăzi și am simțit nevoia să filozofez un pic, mai ales că am ajuns într-un moment în care principiul acesta legat de așteptări mi se pare foarte important. Și mai știu ceva: atunci când ai așteptări raționale, sunt șanse mult mai mari ca viața să te surprindă frumos.Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"