Cearșaful de la concert uitat prin casa bunicilor

În 1995 aveam 16 ani, mă consideram rapper fără să am habar ce înseamnă asta, nu ascultam rock și nici nu ținusem încă o chitară în mână. Colegul de bancă din liceu mă tachina că ascult tâmpenii disco - dance, în timp ce el era cu Nirvana, Queen și The Doors. Și uite așa am ajuns la Brașov la Cerbul de Aur, împreună cu cel mai bun prieten din adolescență, să vedem 2 Unlimited în concert. Eram mari fani, iar ăsta era primul nostru concert "adevărat". Așa că nu puteam veni în Piața Sfatului cu mâna goală, prin urmare mi-am îndesat pe sub geacă un cearșaf pe care bunica de la Câmpina scrisese 2 UNILIMITED FOREVER. 

Apelasem la ea pentru că niciodată nu excelasem la caligrafie (to put it gently), iar bunica avusese întotdeauna nu doar cel mai frumos scris, dar probabil că și cea mai mare răbdare. A petrecut mai multe ore să decoreze cearșaful ăsta, la indicațiile mele exacte, și chiar nu mai știu dacă a folosit vreo matriță sau ceva de genul, însă ce mai, i-a ieșit impecabil. Probabil că ar fi trebuit să breveteze acest font!La concert am fost într-atât de fraieruț încât nu am scos cearșaful din geacă, pentru că ploua, lumea era cu umbrele și mi-am zis că i-aș deranja pe cei din jur, bașca faptul că probabil nici nu l-ar fi văzut artiștii de pe scenă. M-am ofticat, dar am rămas cu amintirea acelui concert pentru multă vreme. Așa cum m-a urmărit și gustul vomitos de Kim mentolat (în anul ăla mă apucasem de fumat, experimentam cu diverse mărci și am avut proasta inspirație ca la Brașov să fumez un pachet de Kim ).

Iar azi, evident, nici nu mai contează că efortul bunicii nu s-a materializat în acel început de septembrie în Piața Sfatului. Ai mei făceau ordine prin casa de la Câmpina zilele astea, au găsit cearșaful și mi-au trimis poza de mai sus. Aproape 23 de ani mai târziu, cearșaful unui fan adolescent, decorat de caligrafia impecabilă a bunicii, are acum o altă valoare.

Apropo, o fi fost muzica aia dance din anii '90 incomparabilă cu rock-ul adevărat, după cum pe bune spunea colegul de bancă, dar ea este cu mult peste căcaturile care au apărut în ultimii 15-20 de ani. Uite, vă las cu prima piesă cântată de 2 Unlimited la Brașov:
Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"