Ce seriale mai urmărim #7

E cazul să facem un update cu serialele. Și vreau să încep cu The Deuce, lansat anul trecut. Serialul m-a cucerit instant și i-aș acorda toate premiile posibile pentru cum a reușit să recreeze atmosfera anilor '70 în acele zone din centrul Manhattan-ului dominate de prostituție și infractori mărunți. Absolut senzațional, fără exagerare. Filtrele alese, decorurile, mobilierul, costumele, la naiba, până și străzile New York-ului, toate te fac să juri că filmul a fost tras de fapt chiar în acea epocă. Și cu toate că nu ai fi vrut totuși să trăiești pe acele străzi înconjurat de acele personaje, vibe-ul emanat de acest film te face un pic melancolic. Practic asta înseamnă o producție cinematografică foarte bine făcută. 

theguardian.com
În rolurile principale îi avem pe James Franco (face dublu rol și deși nu sunt fanul său pot spune că aici se prezintă foarte bine), Maggie Gyllenhaal (nominalizată la Golden Globes pentru rol) și această foarte interesantă Margarita Levieva, care la 37 de ani joacă fără probleme rolul unei puștoaice de 20.

Am văzut doar primele 3 episoade și nu mă grăbesc să termin acest prim sezon, pentru că va mai dura ceva până apare al doilea. Vi-l recomand cu căldură, deși realizez că nu e pentru toată lumea.


Mi-a plăcut foarte mult și m-a ținut cu sufletul la gură și The Sinner. Primul episod nu anunța nimic promițător în primele 10 minute, dar dintr-odată serialul decolează la modul jaw-dropping. Boom. Jessica Biel, mare mea feblețe din urmă cu vreo 10 ani, face rolul principal și ne arată cu ocazia asta că nu e, după cum se spune, just a pretty face. Aplauze și pentru Bill Pullman, un actor care a crescut considerabil în ochii mei în ultima vreme. Și nu din cauza bărbii care-l face să pară mai înțelept. Serialul are doar un sezon, compus din 8 episoade, însă nu avea nevoie de mai mult. L-am văzut integral și l-am aplaudat. A fost nominalizat pe bună dreptate la două premii Golden Globes.

W1A reprezintă continuarea acelui Twenty Twelve pe care vi l-am pomenit aici acum câteva luni. Practic păstrează câteva personaje și mută prăvălia la sediul BBC. În rest poantele sunt aceleași, dar ținând cont că primul serial se poate consuma rapid, dacă ați rămas neterminați puteți încerca și W1A.

Uite, nu-mi plac chiar toate serialele făcute de englezi. De exemplu Kiri avea o premisă bună, dar la al doilea episod m-a pierdut. Îi lipsea ceva, nu știu. Puțin îți păsa ce urma să se întâmple. Printre altele ar fi trebuit să o pună mai mult în valoare pe Sarah Lancashire, pe care am aplaudat-o la scenă deschisă în Happy Valley.

Între timp au apărut și primele două episoade din noul sezon Homeland. Rămân un mare fan și-l voi devora pe pâine, dar parcă încep să remarc primele semne că deja încearcă prea mult să impresioneze și de fapt nu prea mai au idei. Este inevitabil, se întâmplă mereu, de la cel mai tare show până la cea mai mare trupă rock. Oricum, e devreme să ne pronunțăm. Sezonul va fi lung.


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Ridicolul forţos

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)