Protestezi sau pleci din țară?

La cât de catastrofal merg lucrurile pe plaiurile natale m-am gândit c-ar trebui să readresez întrebarea "Regreți că n-ai plecat din România?". Apoi să nuanțez cu un "Crezi că vei schimba ceva cu protestele pașnice și tag-urile aferente pe Facebook?". Sunt unii care cred că n-ai nicio șansă. De altfel și eu spuneam în urmă cu un an că nu aș merge la protest. Pentru că nu aș vrea să fiu doar o oaie în turma care nu rezolvă nimic și nici nu-mi stă în fire să strig sau să protestez agresiv, așa cum ar trebui să procedezi pentru a putea schimba cu adevărat ceva. Adică ori le dai foc, ori stai acasă. 

Dar sunt și vești bune. Uite, de aici aflăm că "numărul plecărilor este alarmant: se estimează că nouă locuitori pe oră părăsesc țara. Conform ultimului raport al ONU, bazat pe datele din 2015, România este, după Siria, țara a cărei rată a migrației este cea mai mare. Cu 3,4 milioane de plecări în ultimii ani, sau 17% din populație, România pierde echivalentul unui oraș de 85.000 de locuitori în fiecare an."

Minunat! Da, asta e o veste bună. Foarte bine că acești români au avut atât curajul cât și posibilitatea s-o taie. Pentru că de multă vreme noi funcționăm pe principiile "scapă cine poate" și "fiecare cu a mă-sii". Prin urmare mult succes emigranților. Iar cei care rămân acasă se pot consola cu faptul că, în sfârșit (poate? va fi oare posibil?) Simona Halep va câștiga un turneu de Grand Slam.


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)