Muviz #441

Adică de pe ecrane adunate:

Hai să începem cu Only the Brave, un film care la început nu părea să mă dea pe spate, ba m-a mai și surprins cu destul de intensul character development și întinderea pe mai mulți ani a poveștii (mă așteptam să fie o chestie mai de moment). Avem aici un caz real despre care nu vă dau detalii, e mai bine să nu știți nimic înainte. Filmul devine intens și emoțional în ultima parte și una peste alta este foarte bine făcut, iar distribuția e de asemenea la înălțime (Jeff Bridges, Josh Brolin, Jennifer Connelly - care pare neschimbată după acești 16 ani trecuți de la A Beautiful Mind, Miles Teller, Andie MacDowell și James Badge Dale, pe care vi l-am recomandat în urmă cu câțiva ani). Mi-a plăcut relația dintre Josh și Jennifer din film și mai ales felul în care el o împacă după o ceartă, spunându-i un simplu "I'm yours". Soundtrack-ul este de asemenea foarte inspirat și adecvat evenimentelor de pe ecran. Nota 8 pentru acest film, care poate ar fi meritat câteva nominalizări Oscar.

All I See Is You este un film destul de captivant, prin subiect, distribuție (Jason Clarke și minunata Blake Lively sunt în rolurile principale) și faptul că acțiunea are loc la Bangkok (acolo locuiește cuplul de americani dar nu ni se spune de ce). Tensiunea crește gradual și sincer să fiu n-am prea înțeles care a fost faza până la urmă, dar cred că filmul merită un 7 (rating-ul de pe IMDb e cam mic).

Mi-a plăcut foarte mult Newness, un film despre dating-ul din era digitală pe care o trăim. De altfel am un feeling că este filmul care o să vă placă cel mai mult din seria de azi (mai ales dacă ești fată și ai sub 30 de ani). Very urban, very fresh, very authentic. Și cu un soundtrack foarte mișto. Nota 7+. În rolul principal îl avem pe acest interesant Nicholas Hoult, pe care tocmai l-am văzut și în Sand Castle, un film setat în războiul din Irak care nu prea are totuși un subiect bine conturat, motiv pentru care m-a pierdut și nu pot să-i acord mai mult de nota 5.

Absolut neplanificat am văzut de altfel mai multe filme despre războaiele din Irak și Afghanistan zilele astea (sau care au măcar o trimitere la ele), cum ar fi Thank You for Your Service (ăsta e cu Miles Teller, menționat mai devreme, dar cu ocazia asta cu m-am îndrăgostit iremediabil de Haley Bennett - wow, ce femeie), Last Flag Flying (un road trip movie amuzant cu Bryan Cranston, Steve Carell și Laurence Fishburne) și mult mai ușurelul Acts of Violence, făcut ca să aibă Bruce Willis bani de țigări (însă pe bune acum, se pare că va scoate un film mișto în curând).

Încheiem seria de azi cu întrebarea "De ce ar juca niște actori de calibrul lui Adrien Brody și John Malkovich în porcăria numită Bullet Head?". Poate că aveau nevoie de ceva mărunțiș, ca Bruce Willis. În orice caz, la filmul ăsta n-am rezistat nici măcar până la jumătate.


Alright, ce ziceam? Mda, Haley Bennett. O știam și din alte filme, dar știți cum e, uneori durează până se produce impactul.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)