Dolores, cum ne-ai făcut tu să medităm asupra vieții..

Citeam aseară un articol publicat de Zoso, pornind de la decesul neașteptat al lui Dolores O'Riordan (care și pe mine m-a întristat) și am descoperit câteva perspective interesante în comentarii legate de viață în general, depresie și ce ne face cu adevărat fericiți. Până la urmă totul ține de perspectivă, de cum alegi să te poziționezi relativ la ce ți se întâmplă. Fericirea, așa cum de mai multe ori am susținut aici pe blog, este o alegere și nu o consecință.

De altfel unul dintre cititorii lui Zoso nici că putea susține (chiar și indirect) mai bine acest concept. Iată ce spune el:

"Am avut o scurta perioada cand, “pistonat” cumva de media, credeam ca avea bani e un scop in viata. Apoi am inceput sa “optimizez” si sa observ ca pot face 80-90% din ce fac si bogatii, fara sa ma stresez prea mult sa castig banii lor. 
Am mers cu cortul sau la hostel si am vazut jumatate din Europa; mananc aproape la fel de bine ca un bogatan; am televizor cu aceeasi diagonala pe care o are televizorul unui bogatan; In casa e cald la fel de mult precum in casa unui bogatan; netul meu merge la fel ca al unui bastan; telefonul meu are aceeasi diagonala ca telefonul lui… alegeti orice nume din Top300.
Iar daca scopul tau nu e sa ai posesii, sa nu impresionezi prin cifre… totusi care e scopul vietii tale? DE CE? SA CE? 
Iar de aici incepe panta descendenta: 
– Fa si tu un copil!  
– Sa fac ce cu el? Sa ce? 
– Termina studiile. 
– Pentru ce? Sa fiu o drona intr-o fabrica? Sau sa lucrez “la institut”? 
– Uite, du-te in India! 
– Vad tigani in fiecare zi, iar mirosul de cacat il cunosc. CE sa caut in India?  
De exemplu, acum ceva ani ma ocupam (cu placere) sa scanez carti vechi, sa le pun pe net. Dar chiar ieri am primit de la pirati un pachet de 10.000 de carti! Pentru ce am piedut atatia ani? CINE citeste 10.000 de carti? Apropo de articolul tau de zilele trecute… ce 4-5-100 de carti pe an, ma? Am pe hardul extern ZECE MII de carti!!  
Care e sensul acestor cacaturi? PENTRU CE? Fura PSD sa devina bogati… SA FACA CE, maimutele, sa bea gin tonic in vila lor? Ma pis, eu beau gin tonic in apartamentul meu. 
Asta e modul de gandire care te duce pe marginea prapastiei. Daca ajung eu in starea asta, o drona obosita din Romania, artistii ajung aici mult mai rapid."

Vedeți? Putem identifica un AȘA DA în prima parte a comentariului (mod de gândire foarte practic și sănătos) și un AȘA NU în a doua parte, atunci când acest domn pe numele său Cristi, deși se poziționează într-un unghi foarte bun și realizează că poate avea multe dintre lucrurile pe care le au cei care au o situație materială mai bună ca a lui, alege de fapt să se deprime din acest motiv, în loc să se bucure și să privească viața mai relaxat. El nu vede niciun sens în toate aceste chestii și (recunoaște chiar el) adoptă un mod de gândire care-l duce pe marginea prăpastiei.


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Top stereotipii imbecile ale iubitorilor de maidanezi