Ce asemănări există între mișcarea feministă și paradele gay?

Mai multe. Uite-le mai jos:

  • Sunt inițiate în general de cerșetori de atenție, care fie sunt prea naivi și cred că pot într-adevăr schimba ceva, fie știu că nu pot schimba mare lucru dar, ați ghicit, au nevoie de atenție și prin urmare o cerșesc. 
  • Cei care aderă sau participă la așa ceva se simt speciali și revoluționari. Mai mult decât atât, nevoia lor de apartenență / acceptare / validare în cadrul unui grup este peste medie.  
  • Atât fandoseala asta cu feminismul cât și lăbăreala colorată cu poponarismul nu fac decât să agaseze și să creeze o problemă și mai mare.  Credeți că după miorlăiala colectivă de la Golden Globes se vor apuca ăștia de la Hollywood să premieze numai femei sau să ofere roluri sau producții mai speciale duduilor? Nici vorbă. Iar dacă totuși o vor face, va fi rezultatul acestei presiuni cretine și mai puțin pe bază de merit. Asta vor oare femeile?
  • Feminismul e gay.  Da, ați auzit bine, e o chestie gay. Adică o prosteală pentru fătălăi. Am mai explicat aici pe blog că pentru mine gay nu înseamnă neapărat că fuți în cur, ci este vorba mai degrabă de atitudine, de starea de spirit, de cât de decent și masculin (sau feminin deopotrivă) este un anumit individ. Numai atunci folosesc termenul "gay" în sens peiorativ.

Păi măi, amigos, fi-ne-ar starea a dracu', am ajuns să vorbim numai despre emanciparea cucoanelor astea prefăcute și nu comentează nimeni că Gary Oldman tocmai a luat un glob pentru rolul lui Churchill. Pe bune, știe careva și cine a câștigat premiile sau vorbim doar în termeni #metoo și #timesup? Îmi pare rău că inclusiv artiști care îmi sunt foarte dragi, cum ar fi Elizabeth Banks, Reese Witherspoon, Claire Foy și Matt Smith din The Crown, au ales să se îmbrace în negru la festivitatea de duminică seara și să adere astfel la aiureala asta. Timpul ne va arăta daca ea chiar a avut vreun efect cu adevărat pozitiv. Mă îndoiesc însă. 


Iat-o și pe Natalie Portman, fiind stupidă și nepoliticoasă pe mai multe niveluri. 
Dar homosexuali și lesbiene au fost nominalizați? Păi poate îi discriminăm și pe ei!
Sau poate că, fatalitate, nu există femei și nici gay într-atât de buni ca regizori încât să merite o nominalizare? Hm?
Dar asiatici am avut pe listă? Transexuali? Invalizi? Țigani? 
Atenție mare, bifați toate categoriile, să nu cumva să avem probleme!
Eventual nominalizați câte 30 de nume și creați un mic Babilon la fiecare secțiune, să-i mulțumim pe toți în plm. Dar nici așa n-am scăpa: ar începe comentariile la adresa câștigătorilor! De ce ăla și nu celălalt! De ce alb și nu negru! De ce cu penis și nu cu vagin! De ce iubitor de vagin și nu de anus!
Of.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)