Muviz #437

Adică de pe ecrane adunate:

Am văzut în sfârșit primul film cu Claire Foy, după ce o admirasem pe maiestatea sa numai prin seriale. Breathe se numește și pare a fi un The Theory of Everything reloaded. Claire este impecabilă ca de obicei și nici Andrew Garfield nu se prezintă rău. Filmul este produs chiar de fiul personajelor principale din film, jucate de Claire și Andrew. Nota 7+.

cine-vue.com

Rămânem în zona cazurilor reale cu Mark Felt (două puncte titlu lung), asta dacă sunteți pasionați de filmele politice, dosarul Watergate și Liam Neeson deopotrivă. Nota 7.

Nu dăm peste ficțiune nici în Rebel in the Rye, un film care ne prezintă povestea acestui one-novel-wonder numit J. D. Salinger, jucat foarte bine de Nicholas Hoult. Romanul cu pricina se numește "The Catcher in the Rye" și a fost tradus la noi "De veghe în lanul de secară". Acțiunea-i plasată la New York și distribuția este foarte apetisantă: Kevin Spacey probabil că n-a apucat să fie înlocuit de producători pentru faptul că le punea mâna pe cur actorilor pe platou și astfel alături de el mai apar Zoey Deutch, Sarah Paulson și Hope Davis. Nota 7+.

Am fost plăcut surprins de Brad's Status, un film cu Ben Stiller în rolul principal care nu este o comedie (și nu, nici cu muzică nu e, nu vă luați după IMDb), ba-i chiar un film în care mulți dintre noi ne putem regăsi. Personajul jucat de Stiller trece printr-un midlife crisis ce-l face să se simtă inferior colegilor de facultate care între timp "s-au ajuns". Filmul nu oferă răspunsuri și nici nu se scaldă în clasicul sirop de la final, ceea ce e perfect. Nota 7 și aplauze pentru Stiller, care poate încerca și altfel de roluri.

The Ballad of Lefty Brown este un western în care Bill Pullman face un rol excelent, poate chiar demn de o nominalizare Oscar, dar filmul în sine nu strălucește prin nimic altceva. Nota 6.

Mi-e teamă că Michael Fassbender joacă în tot mai multe filme greu de urmărit în ultima vreme. The Snowman este unul dintre ele, deși ar fi avut premisele unui thriller reușit. Val Kilmer (nici nu știam că încă se mai ocupă cu actoria) arată rău în acest film, fizic vorbind. Nota 6.

Pottersville începuse promițător, fiind setat într-un orășel american de provincie, printre nămeți în perioada Crăciunului, ba chiar oferă câteva poante bune la început, dar din păcate devine stupid destul de rapid și te pierde. Nu l-am urmărit până la final.

Vă urez petrecere frumoasă în cazul în care nu ne mai auzim în acest an! 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Ridicolul forţos

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)