Muviz #436

Adică de pe ecrane adunate:

Dacă aveți chef de un thriller bun cu Cichicean, care e la fel de vioi și la 60 și ceva de ani, vă recomand The Foreigner. E cu terorism (dar nu de la băieții cu Allahu, ci de la IRA) și acțiunea are loc printre altele la Londra. Pierce Brosnan se prezintă mai mult decât decent, așa cum o face de obicei. Nota 7.

Sorry, Billie Jean, Emma seems way hotter!
(via theinformer.life)
Battle of the Sexes a primit două nominalizări Golden Globes (pot spune că atât Emma Stone cât și Steve Carell le merită), dar filmul este overly dramatic și face un caz prea mare pe un non-subiect, așa că nu îi pot acorda decât un 7 pentru imagine, acting și costume. Povestea e slabă (da, știu, de fapt nu e despre meciul ăla demonstrativ în sine - mare sculă că o jucătoare profesionistă de 29 de ani a bătut la tenis un bărbat de 55 - cât despre feminism, drepturile femeilor în tenis and shit, dar rămân la ideea că filmul este făcut mult prea dramatic). Și da, Emma chiar joacă bine și are bulane mișto (deși asta nu se pune în cinematografie - sau da?).


Dar pe Elisabeth Shue o mai țineți minte? Eu da, deși am văzut-o practic în doar 2-3 filme, în urmă cu vreo 15-20 de ani. De ce ne-o amintim în condițiile astea? Pentru că e o femeie specială, pe care am revăzut-o în acest Battle of the Sexes, acum la 50+ ani. Timpul nu iartă pe nimeni.

Flatliners este un S.F. care te ține captivat până la final, deși inițial te induce în eroare făcându-te să crezi că va oferi răspunsuri referitoare la un posibil afterlife. Dar foarte bine că nu face asta, pentru că aici vorbim doar de artă și distracție. Filmul este produs de Michael Douglas și cred că are un rating prea dur pe IMDb; pentru genul ăsta de film, deci plasând în context, eu cred că filmul merită un 7.

Rămânem tot în zona mistică și mergem în Norvegia să vedem Thelma. Destul de inedit, ca multe filme non-holiudiene, dar nu știu dacă o să vă prindă. Eu îi dau 7.

What Happened to Monday (sau Seven Sisters) este filmul care mi-a dat ideea acestui articol. Noomi Rapace (apropo, am realizat că fătuca asta seamănă izbitor cu Rafa Nadal ) joacă septuplu rol. Da, ați citit bine. Sunt 7 surori gemene în film și duduia le joacă pe toate. Cred că a fost foarte solicitant  pentru ea la filmări. Filmul m-a cam pierdut pe la jumate, dar l-am văzut până la capăt. Nota 6.

The Good Neighbor e un thrilleraș decent, făcut așa în nota unui film documentar. Nota 6.

Băi și mi-am descărcat The Killing of a Sacred Deer, deși știam că e făcut tot de flatulentul ăla cu impresii care a făcut și The Lobster. Chiar nu știu ce a fost în capul meu, pe bune. Știți cât am rezistat? Exact 6 minute. Muzica aia simfonică absolut nepotrivită și pretențioasă și acting-ul ăla robotic care se vroia inedit și profund m-au rezolvat repede. Nu, merci. Las genul ăsta de meastărpis pentru alții.

În cazul în care vi se pare că în ultima vreme mă uit la și mai multe filme să știți că de fapt nu vi se pare. Explicația e simplă: mi le iau de pe site-ul ăsta, al cărui mare fan sunt. V-am mai zis de el. E mai bun decât filelist.ro, fie și pentru simplul fapt că filmele noi apar mult mai repede pe acest MagnetDL.

Vă urez un Crăciun minunat! 


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Ridicolul forţos

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)