Muviz #435

Adică de pe ecrane adunate:

gravillisinc.com
Unul dintre cele mai mișto filme pe care le-am văzut anul ăsta a avut ca subiect atentatul din Boston din 2013. Știam că urmează să se mai facă un film pe aceeași temă, anume Stronger, și iată că tocmai l-am văzut. De data asta nu mai avem senzația de film documentar pe care am experimentat-o în Patriots Day, asta pentru că Stronger este axat pe drama unei singure victime, jucată foarte bine de Jake Gyllenhaal. Mi-a plăcut totuși mai mult Patriots Day, dar și Stronger e de 7+.

The Mountain Between Us e genul ăla de film despre supraviețuirea în pustiu, pe care eu îl savurez. Pune-i și pe Kate Winslet (care arată tot mai bine pe măsură ce înaintează în vârstă) și pe Idris Elba în distribuție și cazul e rezolvat. Eh, aproape rezolvat, pentru că filmul ar fi putut fi 1. mai plauzibil (mă refer la scenele în care sunt prizonieri pe munte) și 2. mai puțin siropos la final. Dar se acceptă. Nota 7.

Victoria & Abdul e tot cu englezi și indieni (pentru cine mai poate cu indienii) și sincer să fiu n-aș fi zis că-n realitate s-a înfiripat într-adevăr această extrem de strânsă prietenie între vestita împărăteasă și un țigan peltic. Povestea pare cusută cu ață albă, dar cică e pe bune. Eh, măcar o avem în prim plan pe Judi Dench, proaspăt nominalizată la Golden Globes pentru acest rol, la 83 de ani, doamnelor și domnilor. Aplauze pentru Judi, nota 6+ pentru film.

The Pirates of Somalia m-a păcălit punându-l pe Pacino pe afiș (de fapt stai că nu e pe afiș, e numa' primul menționat în distribuție). Omul apare în doar câteva scene. E drept, în alea joacă fix în stilul său clasic din ultimele decenii. Cazul din film e real și face trimitere la adevărata poveste a căpitanului Phillips, însă filmul nu reușește să mă captiveze. Nota 6 cu indulgență.

M-am uitat la 9/11 dn simplul motiv că sunt fascinat de subiect, pentru că citisem review-urile și intuisem că e un film foarte prost. Și chiar așa e: jenibil de la cap la coadă. Păi chiar din prima scenă fac o gafă majoră, de mega amatori, aratând New York-ul de sus (vezi doamne într-o scenă setată în 2001, right?) și recent construitul Park Avenue Tower tronează printre ceilalți zgârie-nori în toată splendoarea. Lol. Și măcar de-ar fi asta singura bubă. Trucajele sunt foarte proaste, regia, scenariul, acting-ul, toate sug. Iar titlul e mai degrabă de film documentar. Charlie Sheen, stai jos. Nota 4.

Ok, hai că suntem aproape de final. Am încercat Mother!, dar am realizat repede că-i o porcărie plicticoasă și pretențioasă și am renunțat. Sorry, Javier. Apropo, de mult n-am mai văzut un film bun cu tine. Am încercat și The Trip to Spain, pentru că The Trip to Italy mi se păruse fain, dar de data asta băieții o dau de gard. Prea multă vorbăraie care se dorea witty, prea multe glumițe care se credeau amuzante. Nu menționau locurile prin care treceau și nici mâncărurile pe care le serveau, deși se presupunea că ei fac reviews prin restaurante. Și imitau prea mulți actori. Practic toate conversațiile păreau la mișto. Nope, pe la jumate am renuțat. E al doilea film succesiv cu acest Steve Coogan pe care nu pot să-l văd.

Să aveți un weekend fain, dragii moșului.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele