Ce seriale mai urmărim #5

În cazul în care nu știați, sezonul doi din The Crown tocmai a apărut pe Netflix (sau pe torente, depinde ce preferați). Nici măcar o secundă nu m-am gândit că ar coborî ștacheta și am avut dreptate; după ce am văzut primele două episoade îmi place la fel de mult. Este probabil cel mai classy serial care există în prezent. 

Your Majesty, this is a killer haircut!
Mai mult decât atât, Claire Foy a devenit actrița mea preferată, deși în urmă cu un an și un pic nu auzisem de ea. V-am povestit că între timp am văzut-o și în Little Dorrit, unde joacă la fel de imperial (sau regal, ca-n The Crown), iar mai nou m-am apucat de Wolf Hall (e clar că pe Claire o prind aceste period dramas) care, deși începuse plicticos, s-a înseninat total odată cu apariția ei pe ecran. În orice caz, nu-i numai Claire aici; prezența unor actori ca Mark Rylance și Damian Lewis mă convinge să urmăresc acest mini-series în continuare.

Rămânem în Londra cu ineditul Twenty Twelve, un serial haios despre comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice din 2012. Actorul principal este Lord Grantham (pardon, Hugh Bonneville), al cărui birou din film ne oferă priveliști minunate din maiestuoasa One Canada Square din Canary Wharf.Hai să dăm și o fugă în Birmingham, că a început noul sezon din Peaky Blinders. Aici avem parte de o minunată surpriză: Adrien Brody este adus ca bonus în distribuție (nu că m-aș fi plictisit cu Cillian Murphy și Tom Hardy). Însă am să aștept să se termine sezonul (serialul e difuzat la TV, nu pe Netflix) ca să-l văd dintr-o bucată. La TV mă voi uita în schimb la Vera, care apare în întregime într-un Sky Box Set și numai bine, pentru că pe net nu se găsea integral.

Să știți că am încercat și Tin Star cu Tim Roth, dar nu m-a prins. Cum probabil că nu mă va prinde nici ultimul sezon House of Cards, care ne va fi prezentat la anul de către Netflix, fără Kevin Spacey de data asta. Că e bulangiu și se dă la ăia prin studiou. Bine bine, dar cum să difuzezi un sezon (mai ales ultimul) fără actorul care ți-a făcut 75% din serial? Seriously? 


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele