Cum se face jurnalism adevărat. Tutorial cu Mălin Bot.

Am spus de multe ori că nu mă mai interesează ce se petrece în România și că încerc să mă țin cât mai departe de știrile care vin de acolo. Dar este imposibil să nu-mi mai scape din când în când în feed diverse chestii și uite așa am dat peste intervenția lui Mălin Bot de la Târgul Gaudeamus (în cadrul căruia îmi lansam și eu prima carte despre U2 acum 15 ani - yay), acolo unde câțiva penali grei de tot își lansau din nou cărți, doamnelor și domnilor, afișând astfel cel mai jegos tupeu. Nu țin minte să mai fi văzut vreodată un jurnalist atât de incisiv și curajos, ba și foarte stăpân pe sine, fără să se lase intimidat (nici măcar atunci când scursura umană voiculesciană i-a pus mâna la gură), fără să se bâlbăie, fără să-i tremure vocea și cu temele foarte bine făcute, după cum puteți vedea în filmările de mai jos. Ba chiar defilând cu un zâmbet foarte ironic și natural pe buze!

Păi dă-mi pe oricine, chiar și pe Banciu sau pe cititorul ăla de prompter de la Starea Nației, că niciunul n-ar fi avut nici măcar jumătate din tupeul pozitiv dovedit de Mălin aici. Ca din oală i-a luat pe infractorii ăștia nenorociți. Absolut sublim. Am devenit fan Mălin. Avantajul lui? Înțeleg că e freelancer și implicit nu-i mai dictează nimeni direcția. Nu mai e nevoie să fie corect politic. 

În mare schemă a lucrurilor ce a făcut el nu va schimba nimic, desigur, dar până la urmă cu asta rămânem. Cineva trebuia să le spună în față ăstora un "Ia zi, bă, futu-ți cristoșii mă-tii de nenorocit astăzi și mâine, cum de mai ai tupeul să apari în public după cât ai furat?". Pentru că mult prea mult, infinit de mult, ne-au sfidat și ne vor sfida în continuare. 

Mălin, you're the man.
Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele

Ridicolul forţos