Eurythmics: Peacetour. Un live DVD de-a dreptul divin.

Am descoperit duo-ul britanic în școala generală, pe aceeași compilație de vinil achiziționată de părinții mei pe care ascultasem și U2 pentru prima dată (restul devenind istorie). Piesa găsită pe acel disc se numea When Tomorrow Comes și o ascult și azi cu aceeași plăcere. Tot în anii '90 mi-am luat o casetă cu Greatest Hits-ul euritmicșilor, pe care o ascultam pe un casetofon rusesc bășit, cu un singur difuzor. Două decenii mai târziu am ajuns să viețuiesc în cartierul în care Annie și Dave au locuit de asemenea, înregistrând tot aici, la câțiva zeci de metri de fereastra mea, piesele pe care le devoram în adolescență pe acea casetă ieftină.  

Și uite așa se face că aseară, din link în link pe YouTube, am dat peste un live acoustic cu Eurythmics. Dar erau mai multe din concertul ăla (sau din cadrul aceluiași live DVD, nici nu contează) și am înghețat auzind cât de divin sună chitara acustică a lui Dave și vocea lui Annie. Aproape toate piesele de pe acest DVD (uite, vă puteți pierde aici din una în alta) sunt dezbrăcate de orice orchestrație și sună de-a dreptul fabulos. Trebuie să văd cumva integral acest concert, însă deja nu mai am nicio rezervă în a-l recomanda.

Pe Annie și pe Dave îi puteți urmări pe Facebook. Sunt încă foarte activi și, din câte văd, încă mai fac chestii împreună.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ridicolul forţos