The Londoner #185

Adică de prin metropolă adunate:
Nothing Foos related here
  • În urmă cu 3 săptămâni a fost o mică nebunie în Londra pentru că Foo Fighters au deschis un pub tematic undeva prin Est. Ies într-o luni de la muncă și mă duc să văd și eu care-i baiul. După ce i-am înjurat vreo 20 de minute pe ăia care au creat pagina Facebook a localului pentru că puseseră postcode-ul greșit și m-am învârtit ca un coi într-o căldare până am găsit pub-ul, amigos, când l-am găsit într-un final n-am știut cum să plec mai repede. Păi uite aici poză de la fața locului și o întrebare: de ce ar sta cineva la acea coadă imensă doar pentru a intra într-un pub? După cum am spus și pe Instagram, nici dacă m-ar fi așteptat însuși Dave Grohl la o bere înăuntru și tot n-aș fi stat la coada aia. E drept, mulți dintre cei aflați acolo chiar sperau să dea de el prin local, pentru că a doua zi Foos aveau concert în Londra.
  • Tot în săptămâna aia am avut parte și de un bomb scare la birou. După cum puteți remarca în poza din dreapta, strada din fața biroului a fost blocată pentru că s-a găsit un "suspect package", care din fericire nu s-a dovedit atât de suspect până la urmă, cum de altfel a fost și cazul unui alt pachet găsit săptămâna asta la o stație de metrou. Asta ca să nu ne plictisim în londonezia. 
  • Eu rămân însă la ideea că nu teroriștii reprezintă principala problemă a securității acestui oraș, nici pe departe, ci mai degrabă cerșetorii, dubioșii, drogații și nebunii de pe străzi. Gradul meu de toleranță la cerșetori a devenit zero sau chiar pe minus; dacă aș putea i-aș pulveriza cu puterea minții. Sunt rare zilele în care nu dau peste niciunul, fie că vorbim de homleși, dude agresive sau chiar reprezentanți Greenpeace care, în încercarea de a obține o donație de la tine, își pun placa și zâmbetul fals și te abordează în fața sediului Bloomberg cu un "Can I have 4 minutes of your time? You look like a nice person who can understand this cause!". Pentru mine tot cerșetori sunt și ăștia și chiar i-am spus unuia odată: "What's up? You wanna give me some money?". Ah, nu? Fuck right off then.
  • Una dintre știrile care a făcut vâlvă în ultimele săptămâni în capitală este aceea că licența Uber a fost retrasă. Decizia a fost imediat contestată și momentan se află în negocieri, s-ar putea s-o primească iar. Încă îți poți comanda Uber până când se ia o decizie definitivă și chiar sper să putem beneficia în continuare de acest serviciu. 
  • În sudul Londrei se va construi un complex format din touă turnuri, dintre care cel mai înalt va avea 68 de etaje și va deveni astfel a doua cea mai înaltă clădire din oraș după The Shard. Și apropo de clădiri beton și din beton, noul sediu al companiei pentru care lucrez a fost deja atestat drept cea mai sustenabilă clădire din lume. Ne aflăm în plin proces de mutare și eu încă lucrez la vechiul sediu, dar e o chestiune de zile până voi face cunoștință cu noua bijuterie. 
  • Însă nu totul este sustenabil, bio, eco and shit prin Londra. Avem o mare problemă cu poluarea, se știe de mult, însă recent au apărut noi date alarmante. Asta e, nicăieri nu-i perfect. Oriunde ai locui pe planeta asta te paște un pericol, de la cutremure, la atentate, poluare și alte nebunii. Londra măcar compensează cu foarte multe spații verzi (este de altfel considerat cel mai verde oraș de o asemenea dimensiune din lume). 
  • Liam Gallagher va susține un concert la Ally Pally în decembrie și eram tentant să-mi iau bilet. Nu sunt fanul lui, dar e ca și cum vine și-mi cântă pe prispă, palatul fiind chiar aici la noi în minunatul Haringey. Pe site-ul oficial biletele sunt deja sold out însă, iar pe site-urile de bișnițari resale de unde îmi iau de regulă biletele la meciuri cel mai ieftin bilet costă acum £130. Nu, merci. Nostalgia mea Oasis nu este chiar atît de mare. Prefer să merg să-l văd pe Noel pe Wembley la anu'. 
 
Dar până una alta vă urez weekend plăcut!  


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele