Muviz #427

Adică de pe ecrane adunate:

Se face că Benedict Cumberbatch își pierde fetița la un supermarket de aici din Crouch End chiar în prima scenă a unui film. Hai că v-am povestit când a venit prin zonă să filmeze. The Child in Time a apărut deja și este un film care mi-ar fi plăcut oricum, chiar dacă nu mi-ar fi stârnit interesul prin calitatea actorului principal și prin faptul că e filmat printre altele la mai puțin de 100 de metri de apartamentul meu. În film joacă și Stephen Campbell Moore, soțul lui Claire Foy, pe care chiar l-am zărit prin Crouch End alături de minunata lui soție. Benedict mi-a scăpat. Nota 7.

L-am auzit recent pe Ethan Hawke, venit în România, spunând că a vrut neapărat să facă un film cu Sally Hawkins și uite așa s-a născut Maudie. Poate că unii vor găsi filmul plictisitor, mie însă mi-a plăcut. Sally joacă impresionant și nu m-ar mira să o vedem menționată la Oscars la anul. Film bun, poveste reală. Nota 7+.Wind River este un thriller bun, care vă va capta interesul cu siguranță. Deja m-am lămurit că pe Jeremy Renner nu prea-l vezi prin filme slabe. Nota 7+.

Vă vine să credeți că Robert Redford și Jane Fonda au făcut un alt film împreună la 50 de ani după celebrul Barefoot in the Park? Exact așa, ce parte din "cincizeci de ani" n-ați înțeles? Filmul din zilele noastre se numește Our Souls at Night și este foarte fain. Vi-l recomand. Nota 7.

Robert, 81 și Jane, 79. Fabuloși oameni.

The Book of Henry începe bine, puștii din rolurile principale (îi veți recunoaște, i-ați mai văzut) sunt la înălțime, mămica lor din film (Naomi Watts) la fel, ce mai, toate bune și frumoase. Dar pe la jumătate filmul are un twist extrem de stupid care strică tot. Îmi venea să renunț, nu știu cum am rezistat până la final. Nota 5.

Am însă și două filme în seria asta la care n-am rezistat, deși ambele au o distribuție bună și se prezentau promițător într-o primă instanță. Uite, în cazul Certain Women trecuseră vreo 35 de minute din film și încă nu realizasem care este scopul lui. Povestea era extrem de banală. Mi-am aruncat ochii pe reviews și am realizat că nici la final n-aș fi înțeles prea multe, așa că am renunțat. Cu The Secret Scripture am făcut chiar două încercări, dar nu puteam empatiza sub nicio formă cu personajele și m-am dat bătut.

Am multe alte filme pe țeavă așa că ne revedem curând în universul cinefil.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ridicolul forţos