Liam Gallagher m-a surprins extrem de plăcut cu As You Were

Prieteni, de 3 zile încoace sunt blocat pe albumul de debut în calitate de artist solo al fostului frontman Oasis. Se numește As You Were și poate fi ascultat în varianta deluxe pe Spotify. Sincer să fiu mă așteptam să fie un mare fail (după cum afirmam aici) așa că inițial i-am dat un play în background prin boxele TV-ului. Măi să fie, nu a sunat deloc rău și am simțit că va crește și mai mult odată cu ascultări repetate. Prin urmare l-am scos imediat prin căști pentru a-l digera pe îndelete și acum nu pot decât să-l aplaud pe tâmpitul de Liam. Well done, mate.

radiox.co.uk

Believe it or not, dintre cele 15 piese care compun acest disc în varianta deluxe nu există nici măcar una care să mă facă să spun "meh, shite song, let's skip to the next one". Le ascult lejer de la cap la coadă fără să umblu pe la butoane între timp. Există foarte puține albume cu această caracteristică pe care le-am ascultat în viața asta. Evident, nu toate melodiile de pe As You Were mă dau pe spate, dar albumul este foarte închegat, ritmat și una peste alta foarte plăcut.

Chiar și piesele care după primele note sau acorduri îmi lăsau impresia că nu sunt deloc genul meu, cum ar fi Wall of Glass, Greedy Soul sau (acum pot spune minunata) Chinatown, au cumva un twist la un moment dat, un hook care cumva a reușit să mă câștige, cum ar fi o chitară semi-hipnotică ce apare din fundal când nu te aștepți, o tobă bine ritmată sau pur și simplu o emfază neașteptată pe final care trimite respectivul cântec într-un alt registru.

Poate că piesa care va atrage cel mai mult atenția, atât ca mesaj dar și muzical vorbind, este acest beautiful apology intitulat For What It's Worth. O aveți aici, oferită chiar de Liam cu tot cu versuri. Să fim sinceri, n-ai cum să nu te gândești că e o piesă scrisă pentru Noel. Iar Liam era perfect conștient de interpretările care se vor face, chiar dacă nu fratele său ar fi constituit sursa de inspirație. E drept că în două interviuri foarte recente Liam s-a referit la piesă și a scăldat-o un pic, fără a nega însă câtuși de puțin că există trimiteri clare în versuri la relația tumultoasă avută cu fratele său (aveți interviurile respective aici și aici). 

În acest moment preferatele mele sunt Bold, For What It's Worth, extrem de antrenanta You Better Run, I Never Wanna Be Like You și această foarte dreamy Chinatown, cu trimiteri la Brexit în versuri și cu un foarte Londonish clip cu care vă las la final. Liam surprinde și cu o piesă disco, Doesn't Have To Be That Way, dar din fericire este singura de acest gen din 15 câte are discul. Din câte aud însă albumul pe care-l va lansa Noel va fi în mare parte disco, spre surprinderea totală a multora.

Ca o concluzie pot spune că e cel mai bun album pe care l-am ascultat de la The Pale Emperor încoace. De altfel va fi probabil discul anului pentru mine. Nu credeam că voi spune asta, dar uite că o spun mai ales după ce Noel și-a lansat primul single de pe noul album, pe care toată lumea îl compară cu un hit Ricky Martin (really, what the fuck is that crap?!): Liam Gallagher are toate șansele să scoată un album mai bun decât fratele său Noel în acest an.

Evident că nu-i concurs, dar noi d-aia suntem pe margine, ca să chibițim. Your move, Noel!
Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele