Am trecut pe țigara electronică (II)

Eh, la tutun am renunțat de multă vreme, acum doar am schimbat tipul de e-cig, pentru că ăla de care mă apucasem în iarnă nu mă mai coafa. Pufăiala oferită de acele sticks era prea anemică. Așa că de bine ce ziceam atunci că nu mă tentează țigările electronice de tip trabuc sau canistră, uite că tocmai unul din ăsta mi-am luat.


Și astfel lucrurile s-au complicat puțin. Înainte tot ce trebuia să fac era să încarc țigara prin USB și să-i schimb tips-urile cu lichid. În cazul acestui nou device, a trebuit să-l asamblez de la zero și la cât de retardat sunt eu la fazele astea a fost ca și cum aș fi montat o măsuță de la Ikea. Ba chiar am pus filtrul (de fapt "bobină" cică s-ar traduce acest "coil", lol) invers și nu m-am prins de asta decât după ce am abordat pe chat o reprezentată a firmei, pentru că țigara evident nu funcționa. Mai mult decât atât, acest coil trebuie schimbat la două - trei săptămâni și trebuie să fii atent ce-ți comanzi, pentru că sunt tipuri diferite de coils. Iar rezervorul trebuie să ți-l umpli tu cu lichid, adică să picuri efectiv în rezervor, pentru că nu mai poți înșuruba pur și simplu acel vârf cu lichid așa cum făceai cu țigărica simplă.Și astfel ajungem la discuția principală, anume ce fel de lichid îți alegi. Păi trebuie să ții cont practic de 3 chestii:


1. Concentrația de nicotină. De regulă găsești la 18 mg/ml, 12, 6 și respectiv 0. Eu am început cu 12, dar apoi am trecut pe 6 și asta pare perfectă pentru mine. Diferența dintre 12 si 6 chiar se simte, e mult mai plăcut să scoți aburul pe nas la o concentrație mai mică. Cu zero parcă n-ar avea niciun farmec, ar fi ca și cum ai bea bere fără alcool.

2. Raportul PG / VG. Ce dracu' mai e și asta? Uite aici detalii. Habar n-având cum se simte, am debutat la oha cu un 70 / 30 (vezi sticluța aia roșie cu aromă de vanilie), dar apoi mi-am comandat una cu 50/50 și aromă de mere (vezi sticluța verde). Nicio aromă nu m-a fidelizat încă, dar voi rămâne probabil pe concentrația 50/50. Și tot aici aș menționa și air flow-ul pe care ți-l setezi, veți vedea de ce.

3. Noh, aroma, după cum spuneam. Dar asta e ultimul lucru cu care îți vei bate capul.Desigur, putem vorbi și despre cât de mult te ține lichidul. Aici e relativă treaba. Eu pufăi numai seara în timpul săptămânii pentru că nu-s așa de disperat să-mi iau ustensila la muncă. În stilul ăsta o sticluță de 10 ml m-a ținut mai bine de 3 săptămâni, iar o încărcare (care durează în jur de 60 - 90 de minute, timp în care e safe să pufăi în continuare) mi-e necesară doar o dată la câteva zile.

Important de ținut minte: când schimbați coil-ul, aveți grijă să-l îmbibați cu lichid (detalii aici), altfel dacă aprindeți țigara și el e uscat ca o virgină frigidă îl veți prăji și aburul va avea un gust oribil. Am pățit-o eu, dar uite că așa te înveți. Un coil bulit din start e compromis total și practic trebuie aruncat și schimbat cu unul nou.

Una peste alta vaping-ul pare complicat într-o primă instanță, dar odată ce-i prinzi șpilul realizezi că sunt foarte mici șansele să te mai întorci la tutun în viața asta. Este mult mai plăcut și cu siguranță mai lipsit de riscuri decât fumatul, mai ales că nici nu e musai să inhalezi acel abur; dacă îl dai afară pe nas e suficient pentru a simți din plin flavour-ul pe care ți l-ai ales.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele

Ridicolul forţos