Turn-offs & Deal-breakers

Știm cu toții ce-s alea (când vine vorba de acceptarea unui partener), dar m-am gândit să vi le spun pe ale mele și să le aflu pe ale voastre. Dacă ați urmărit Seinfeld vă aduceți aminte că acolo se discutau la modul amuzant tot felul de turn-offs și deal-breakers. La unele dintre ele chiar subscriam total, cum ar fi femeia cu mâini de bărbat sau femeia care vorbea prea încet.  

Totuși hai să stabilim exact cine-i ce. Prin turn-off eu înțeleg acea caracteristică a unei femei care-mi taie din elanul de conchistador, însă nu într-atât de mult încât să renunț total. Aici pot menționa:

 • Nu are o bună cultură muzicală (gen ascultă prostii pop - dance și n-a auzit de monștrii sacri din muzica rock).
 • Este mult prea axată pe un anumit subiect. De exemplu cea mai bună prietenă pe care mi-am făcut-o în UK a devenit de curând single și recunosc că am contemplat anumite chestii cu ocazia asta, însă mă gândesc că dacă am ajunge împreună am vorbi zilnic numai despre politică până mi-ar exploda capul.  
 • Este genul de care trebuie să tragi, să tragi până îți vine acru, să faci tu 3 pași ca să facă ea unul, nu are inițiative, nu te caută, face pe prețioasa. Ați prins ideea. Punctul ăsta mai că l-aș fi băgat la deal-breakers, asta pentru că numai dacă-s îndrăgostit muci tolerez așa ceva (silly me). 
 • Este ceea ce putem numi too much of a career lady. 
 • Joacă hard-to-get. Nu m-au pasionat niciodată chestiile astea și de regulă mă plictisesc repede încercând să aflu dacă într-adevăr joacă hard-to-get sau leave-me-the-fuck-alone. Sunt de părere că cele mai mișto chestii sunt cele care se leagă natural, fără să joci teatru. 
 • Are una dintre frizurile astea.

Diălbreicărul e mai grav decât un simplu turn-off și reprezintă practic acel red flag peste care nu poți să treci. Realizezi că nu vei putea fi niciodată cu ființa respectivă pentru simplul motiv că are acea caracteristică. În categoria asta eu încadrez următoarele:

 • Este posesivă și/sau isterică (de regulă aceste minunate însușiri vin la pachet). Am avut așa ceva, am și scris pe temă. Never again. La cel mai mic semn în direcția asta îmi iau vânt și dus sunt. 
 • Încearcă în permanență să-și impună punctul de vedere, face numai cum vrea ea și încearcă să-i schimbe pe cei din jur. Mă refer la acea atitudine bossy, care poate fi lesne asociată cu cea de la punctul precedent.
 • Lipsa fluturașilor. Dacă nu-mi dansează nici în stomac și nici în jurul capului și dacă nu aud păsărelele cântând în copaci, I walk. N-am fost niciodată într-o relație doar de dragul de a fi într-o relație, deși nu eram îndrăgostit.
 • Nu știe sau nu vrea să comunice. Sau e self-centered, vorbește aproape exclusiv despre ea și nu e interesată de ce ți se întâmplă. 
 • Are mâini urâte (Jerry, you got that one right, mate) sau picioare urâte (as in feet). Oricât de bine ar arăta în rest, ăsta-i clar deal-breaker. La modul general, dacă nu simt atracție fizică în primele 30 de secunde atunci când cunosc o domnișoară, în 99% din cazuri nici nu voi simți vreodată. Cam astea îmi vin pe moment. După cum puteți remarca n-am mers atât de departe încât să menționez chestii cum ar fi "e incultă, agramată, are tendințe piți sau nu se spală". Astea sunt de la sine înțelese, să fim serioși.

Oricum, prea multe opțiuni nu-ți mai rămân dacă te ghidezi după toate chestiile de mai sus, dar vorba aia:

Anything less than mad, passionate, extraordinary love is a waste of time. There are too many mediocre things in life to deal with and love shouldn't be one of them.

Pe voi ce vă dezexcită? 😄

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele

Ridicolul forţos