Muviz #423

Adică de pe ecrane adunate:

Wakefield are o temă interesantă, o distribuție bună și un final ambiguu, adică mai toate ingredientele care te fac să-l urmărești cu interes de la cap la coadă. Nota 7.

O abandonasem pe Rooney Mara mâncând la infinit o plăcintă (artă, frate) și o preluăm în Una, un film britanic cu o temă și mai interesantă ca Wakefield, adaptat pentru ecran după o piesă de teatru. Cred că și acest film vă va convinge din synopsis. Apropo, despre Rooney aflăm cu ocazia asta că are țâțe mici dar mișto, așa că poate dacă ar mânca o plăcintă topless vreme de 9 minune timpul ar trece mai repede. Băieți, notați ideea asta pentru următorul meastărpis pe care ni-l pregătiți. Nota 7 pentru Una.

Rămânem în Anglia și ne mutăm la Londra cu City of Tiny Lights. În rolul principal este londonezul autentic Riz Ahmed (pe bune, e născut în Wembley), care apare și în Una într-un rol secundar. Deși avea toate premisele să mă captiveze, fiind un thriller tras chiar aici în bătătură și având ca temă, printre altele, terorismul, acest film nu prea m-a prins. Sountrack-ul este bun, dar nu prea empatizezi cu personajele și te cam plictisești de cadrele nocturne a căror abundență vrea cumva să justifice titlul filmului (care de altfel nici nu prea poate fi justificat). Nota 6.

Rămânem cu teroarea la Londra în filmul 6 Days, făcut după un caz real. Ei bine, așa da. Filmul are o distribuție bună și livrează, adică dilivărs. Nota 7.

Și nu, n-am terminat cu teroriștii din Londra (băieți, cam prea multe filme pe temă, să sperăm dară că rămânem doar cu ficțiunea că de realitate ne-am săturat): Unlocked are o distribuție bună (chiar foarte bună), dar scenariul și regia sunt slabe. Nota 6.

Asta a fost cu siguranță seria filmelor trase prin UK, pentru că și The Hunter's Prayer ne plimbă puțin prin Europa și ne aduce în Anglia pentru punctul culminant. Nu e cine știe ce, îi dau nota 6. În film îl puteți remarca pe Allen Leech din Downton Abbey, în rol de villain.

Încheiem cu un film pe care l-am văzut întâmplător la TV, anume Already Tomorrow in Hong Kong. Nici nu se inspiră prea mult din Before Sunrise și Sunset, neah, vi se pare. Sincer, aș fi fost gata să trec peste aspectul ăsta (până la urmă se pot face multe alte filme bune pe aceeași idee, vezi minunatul Cairo Time), dar scenariul e slab, protagoniștii nu au chimie și gagica joacă neconvingător. Hong Kong-ul arată senzațional ca fundal al poveștii, dar asta nu e suficient. Nota 6 cu indulgență.

Bine, mă, poftim. Rooney Mara topless în Una (și asta e doar o scenă, sunt mai multe de fapt):

videocelebs.net


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele

Ridicolul forţos