Au trecut 20 de ani de la PopMart Sarajevo

O postare de pe pagina U2 mă anunță că azi se împlinesc 20 de ani de la un concert rock legendar, probabil cel mai emoționant din întreaga carieră a trupei. Am povestit în cărțile mele care a fost contexul în care a avut loc acest concert și cum faptul că Bono și-a pierdut vocea a avut un efect pozitiv, în mod cu totul paradoxal. It only added to the drama. Citind reacțiile celor care au fost acolo și își aduc aminte de acest concert istoric, în condițiile în care cea mai bună prietenă a mea din Londra a emigrat din Sarajevo tocmai din cauza acelui război nenorocit, m-a cam răscolit nițel.

Îmi aduc aminte că am ascultat live la radio concertul. Dacă nu mă înșel fusese transmis de Radio Contact. Am înregistrat unele piese pe casetofon, în acea eră în care nu aveam internet și nici mp3-uri, și mă enervam că tot băgau reclame în mijlocul lor. Cred și acum că acest Please tânguit de Bono și trimis în eternitate de fenomenalul solo făcut de The Edge (vezi mai jos) a reprezentat momentul culminant al acestui concert. 

Almir Halilovic It was something big for us. It gave us hope that better time is coming. Thank you for all you did for us. Thank you for this magnificent concert. I was there. Really, even the air felt different. Still I keep my ticket.

Lejla Porča My first live concert! After the horror in my city, the sounds of bullets and grenades have been replaced by the tones of your music. Thanks for that, forever in our hearts!

Bono a vorbit foarte recent despre această aniversare (vezi aici).

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele

Ridicolul forţos