"Your candles burned out long before your legend ever will"

Îmi aduc bine aminte zilele alea din urmă cu fix 20 de ani. Mă pregăteam să dau la facultate și urma să mă despart temporar de prima mea mare iubire (fără legătură între cele două). Cu doar câteva luni înainte scrisesem un referat în engleză pentru a primi un atestat la absolvirea liceului (fusesem într-o clasă bilingvă). Lucrarea mea avusese ca temă relația regală dintre Diana și Charles. Încă nu știam ce-i ăla internet, deși el tocmai explodase prin Vest și vestea că Lady Di a murit a reprezentat probabil primul mare breaking news din online.

Acum am ajuns la vârsta aia la care mă minunez că au trecut decenii sau chiar un sfert de veac de la anumite evenimente pe care încă le am proaspete în memorie. Probabil că și mulți dintre voi au urmărit funeraliile prințesei în direct la televizor. Se spune că 2 miliarde de umanoizi au vizionat în direct acest nefericit eveniment. Și la fel de probabil v-a rămas în minte senzaționala prestație a lui Elton John de la Westminster Abbey, care a adaptat versurile piesei Candle in the Wind, scrisă inițial pentru Marilyn Monroe, pentru a o dedica Dianei. În fine, nu Elton le-a adaptat, că el pare incapabil să scrie versuri și are un poet angajat pe latura asta, dar nu contează. Îl putem ierta pentru că nu își compune singur poveștile atunci când reascultăm monumentalul tribut de mai jos.Azi se împlinesc două decenii de la moartea minunatei Lady Di și știu că news feed-ul vă va fi umplut cu tot felul de articole pe temă, așa că eu m-am gândit să ne-o amintim doar prin senzaționala prestație a lui Elton John, care a făcut ca single-ul lansat ulterior să devină al doilea cel mai bine vândut din istorie. Să cânți în felul ăsta când știi că practic toata planeta este cu ochii pe tine și să nu dai niciun rateu deși tensiunea și tristețea sunt la cote paroxistice, well, asta înseamnă să fii un mare artist, chiar dacă nu îți scrii singur versurile.

Mare păcat că s-a dus ființa asta. Mare păcat. Poate că ăștia de la Netflix ar trebui să-i dedice cel puțin un sezon din The Crown. Ceva îmi spune că a fost cea mai iubită figură regală a ultimului secol.Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele

Ridicolul forţos