Știți care-i de fapt problema cu alăptatul în public?

Habar n-am dacă e decent sau nu, în ce țări e ilegal și alte chestii de acest gen. Dar știu asta: uităm tot mai mult să apreciem intimitatea, nu mai știm să păstrăm anumite chestii numai pentru noi și parcă nu mai avem nimic sfânt din punctul ăsta de vedere. Totul se face sub lumina reflectoarelor și, mai mult de atât, individul care are o problemă cu display-ul tău nonșalant este considerat închistat, hater și plin de prejudecăți. Nu mai putem accepta că unii oameni pot fi deranjați de spiritul nostru avangardist și că nu e ok să le băgăm pe gât chestii care ar trebui să țină de intimitate. Libertatea noastră tinde să devină universală și nu se mai oprește acolo unde ar trebui să înceapă libertatea celuilalt. Și asta chiar e o problemă.

Un exemplu de sarcasm prost exprimat și plasat
Azi milităm pentru alăptatul în public, pentru că nu poți să o faci acasă sau să-i dai să sugă biberonul în public și toată planeta trebuie să afle că ești specială pentru că 1. ai născut, tu și alte miliarde de femei și 2. nu te sfiești să alăptezi în public, deci ești modernă și feministă și te vei mângâia pe sfârcurile încă umede de lăptic atunci când vei primi 1000 de like-uri și comentarii care te susțin acolo în minunata ta bulă. Pentru că uneori nu te limitezi la alăptatul în public, ci trebuie să faci și paradă pe net cu asta. Ok. Nimic grav până acum. Dar mâine, după ce ne vom plictisi de subiectul ăsta sau de alea cu transgenderii, vom susține poate futaiurile și micționarea în public. Sau sexul cu caprele. (De ce nu? Ai vreo problemă cu caprele sau cu preferințele sexuale ale unora?) Și uite așa nu vom mai ști unde sunt limitele. Ce e ok și ce nu, ce e normal și ce e deviant, ce trebuie făcut public și ce trebuie să rămână între patru pereți.

Cine știe, poate când toleranța și deschiderea ne vor fi devenit un preaplin care ni se scurge din nas și din urechi, vom accepta și ciudații care se incită văzându-te cum alăptezi, pentru ca apoi să-și facă una mică la duș cu tine și cu bebelușul tău în gând. Și uite așa coloratul cerc al toleranței universale se va închide fructuos.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ridicolul forţos