Muviz #422

Adică de pe ecrane adunate:

telegraph.co.uk
Au trecut exact 70 de ani și 5 zile de la momentul în care focarul de țigani numit India a ieșit de sub dominația britanică și Viceroy's House încearcă să ne arate cum s-au petrecut lucrurile și de ce a apărut și Pakistan-ul pe harta lumii cu ocazia asta. Din păcate legăturile dintre britanici și indieni sunt foarte strânse și se întind pe mai multe secole, ăsta fiind probabil și unul dintre motivele pentru care atât de mulți indieni se află acum în UK. În rolul principal îl avem pe Hugh Bonneville, nimeni altul decât Lord Grantham din Downton Abbey, care pare a fi teleportat din celebrul serial în acest Viceroy's House. Gillian Anderson (a cărei primă amintire este legată de copilăria ei din Crouch End) o joacă pe soția viceroy-ului. Nota 7.

Data trecută vă spuneam că mi-am descărcat alte două filme cu Juno Temple, după ce ființa asta mi-a plăcut foarte mult în Away. Și uite așa am văzut-o în Safelight; atât filmul în sine cât și rolul lui Juno aduc mult cu Away, însă una peste altul filmul ăsta e mai ușurel. În The Most Hated Woman in America o putem vedea numai în câteva scene pe Juno, pentru că rolul principal (unul foarte bun chiar) îi revine Melissei Leo. Hai să fie un 7 cu indulgență pentru filmele astea, dar partea bună este că ele mi-au confirmat potențialul lui Juno Temple (care a putut renunța lejer la accentul ei natural britanic, așadar iată încă un plus pentru ea).

My Cousin Rachel e regizat cam haotic, în rest e destul de interesant, deși previzibil pe alocuri. Nu sunt de acord cu cei care spun că e plictisitor (și eu chiar am o problemă cu filmele astea care abia se mișcă). Rachel Weisz este în rolul principal. Nota 7.

Am făcut două încercări să văd Norman, dar până la urmă am cedat nervos, în ciuda decorului new-yorkez și a rolului bun făcut de Richard Gere. Povestea mi s-a părut subțire, soundtrack-ul enervant și personajul principal ciudat și extrem de agasant (oricât de bine l-a jucat Gere, nu am putut trece peste asta).

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre noile albume Byron și Kumm (altfel spus: Așa Da - Așa Nu)