Ce muzici ascultăm la toamnă

Mai mulți artiști de referință pour moi vor lansa albume în următoarele luni. Hai să-i luăm pe rând, dată cu dată.

Pe 8 septembrie apare noul album The National, intitulat Sleep Well Beast. Mi-a plăcut mult Trouble Will Find Me și probabil o să-mi placă și noul material, dar asta numai dacă solistul vocal renunță la versurile mai mult vorbite și cântă și el puțin în schimb.

Foos scot noul disc peste o lună, adică pe 15 septembrie. Se va numi Concrete and Gold. Îl aștept cu mare interes, deși primul single m-a lăsat total rece (se cheamă Run și îl puteți asculta aici). Unde mai pui că și clipul e cam idiot. Foo Fighters rămâne însă trupa mea preferată și asta de mulți ani deja.

Marilyn Manson ne amenință cu un nou material ce (aparent) va fi lansat pe 29 septembrie. Se va numi Heaven Upside Down și îl aștept cu mare entuziasm, pentru că precedentul album Manson m-a lovit rău de tot. 

Pe 3 noiembrie se va lansa și noul disc Stereophonics, intitulat Scream Above the Sounds. Au scos deja un single, care ne arată însă că maestrul Kelly Jones a ajuns cam indolent în ceea ce privește compoziția: versurile sunt jenante (de ex. partea cu "baby in her stomach" a oripilat pe toată lumea) și armonia e practic aceeași din Indian Summer. Phonics însă nu m-au dezamăgit niciodată când a venit vorba de un album luat în ansamblu, așa că poate nu o vor face nici de data asta.

Noel Gallagher și păsările lui zburătoare se pare că reapar în circuit pe 9 noimbrie (nu c-ar fi lipsit prea mult). Ultimul album mi-a plăcut foarte mult și implicit am așteptări mari de la unul dintre cantautorii mei preferați all time. Frac'su, Liam, scoate și el un album solo în octombrie, dar mă aștept să fie un fiasco. Cretinetele ăsta a fost mereu în umbra lui Noel și a fost bun numai să-i care cutia cu chitara; în afară de voce n-a prea avut nimic.

U2 scot în sfârșit acel îndelung trâmbițat Songs of Experience pe 1 decembrie. Desigur, clișeele pe care le propagă de fiecare dată în astfel de ocazii au apărut și acum. Va fi un album foarte personal cică! Păi așa au fost toate. În curând mă aștept ca Bono să ne spună cum face sex, așa, din personal în și mai personal. Îmi este greu să cred că U2 mă mai poate surprinde plăcut, dar om vedea noi ce și cum.

Amigos, dar băieții ăia de la Snow Patrol ce mai fac? N-au mai scos nimic de 6 ani și tot zic că vor lansa ceva anul ăsta. Așa să fie. Fallen Empires a fost un album senzațional.

Evident, voi face un mic review fiecărui album din lista de mai sus după ce-l voi fi ascultat. Iar la final mă întorc ușor în timp (doar cu un an) și vă las cu Walls de la KOL, live să fie că între timp i-au schimbat finalul și tare bine sună alert așa. Piesa asta a reprezentat soundtrack-ul finalului meu de an londonez, am asociat-o cu unele chestii din filmul meu de pe aici și acum revine cumva minunat în peisaj.

Now there's nothing in the way,
In the way.
Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?