Tips & Tricks for Smartphone Photo Shooting

Tocmai am dat peste un articol interesant pe blogul Vodafone UK. Dacă sunteți pasionați de fotografiile făcute cu telefonul și de Instagram vă invit să-l citiți.

Acum câteva luni, în Wood Green, North London. Nu vedeam
nimic pe ecran când am făcut poza. Pentru asta există Snapseed!
Veți vedea că fotograful menționat în articol recomandă Snapseed pentru editarea pozelor pe mobil, o aplicație pe care am promovat-o și eu de nenumărate ori aici pe blog și pe care am piratat-o pentru a edita pe laptop inclusiv fotografiile pe care le fac cu Nikon-ul.

Scurt input din experiența personală:

  • în momentul în care fotografiezi totul ține de încadrare și focalizare și mai puțin de lumina pe care marșează toți - dacă fuți buha cu primele două nu mai poți salva poza, pe când o poză întunecată sau prea luminată poate fi refăcută ușor.
  • editarea de după este extrem de importantă și ea este cea care face o fotografie să arate cu adevărat special - toate fotografiile excepționale pe care le vedeți pe paginile de specialitate sunt bineînțeles editate și foarte rar obținute exclusiv din setările camerei.
  • apps pentru editare: Snapseed și ToolWiz Photos pentru telefon, Snapseed și DxO OpticsPro pentru laptop, Retrica pentru telefon dacă vrei să pozezi direct pentru Instagram, fără editări ulterioare (are o tonă de filtre prestabilite care arată foarte bine). 
  • mai mulți oameni pe care îi urmăresc pe Instagram abuzează de filtrele HDR, un păcat în care mai cad și eu uneori - better if we don't overdo it.

Have fun!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele