The Londoner #179

Adică de prin metropolă adunate:

Casa Regală Britanică a decis să-mi facă și mie un portret după ce l-a rezolvat pe micul George
  • Se pare că avem o nouă vecină faimoasă aici în Crouch End, pe numele ei Taylor Swift. Eu nu cred că i-am ascultat nicio piesă, așa că mă cam lasă rece. Da' chiar, Dido ce o mai face și pe unde o mai locui? Uite, ei poate că i-aș cere un autograf dacă dăm da nas în nas la o cafenea din cartier.
  • De atâta timp la Londra și tot nu am învățat să accept netul extrem de prost și chinul prin care treci când îți potrivești apa la duș (chiar și dacă ai o singură țeavă, asta pentru că anticul sistem intern este făcut tot pe baza canalelor separate pentru apă rece și caldă). Probabil că astea vor rămâne chestiile pe care le detest cel mai mult în Londra.   • De altfel bine ar fi să rămână astea cele mai detestabile aspecte, pentru că vine tare din urmă în acest top lipsa de siguranță de pe străzi, despre care am vorbit pe larg aici. Teroriștii au lăsat-o mai moale în ultima vreme, dar așa cum am susținut mereu nu ei reprezintă principala problemă, ci nebunii, hoții și cuțitarii "locali". Furturile de pe scutere (unul dintre ele s-a lăsat chiar cu o crimă în Greenwich) și atacurile cu acid au crescut exponențial în ultimul timp.
  • Câinii latră, ursul merge -> un studiu realizat recent plasează Londra pe primul loc în topul celor mai populare orașe europene. Sadiq, sper că ești fericit acum. Dar fă totuși ceva cu dudele astea scelerate de pe străzi. 
  • Apropo de primarul Londrei, el chiar a declarat ieri că partidul său ar putea adopta ceva manifesto care ar opri Brexit-ul. De altfel în ultimele săptămâni au apărut tot mai multe voci care susțin că nenorocirea asta ar putea fi oprită. Uite un alt exemplu aici. Încă nu vreau să mă entuziasmez prea tare, dar tot îmi păstrez speranța că într-un final vor opri dracului acest clusterfuck numit Brexit. În altă ordine de idei, de la fiasco-ul cu alegerile anticipate Theresa May a devenit very low profile, practic nu mai apare și nu mai e citată pe nicăieri în ultima vreme. 
  • Primesc constant telefoane spam de la ceva labe de companii de asigurări, care instruiesc nefericitele care lucrează la call centre să te sune și să te ia cu "We heard that you've been involved in a car accident and it wasn't your fault". Așa că m-am decis să le iau la mișto și să le șochez un pic, pentru propriul amuzament. Chiar ieri m-a sunat una și îi zic "Indeed, I had a car accident while I was fucking your mom in the ass".  (Pauză, cu siguranță se gândește că n-a auzit bine, așa că mai încearcă o dată). "So were you involved in a car accident?" / "Yes, I was", vine confirmarea mea, "I had a car accident while I was having sex with your mother." Și imediat aud tonul. Rezolvat.  
  • Mâine încep un job nou, după 7 interviuri nereușite. Jobul în sine e de două parale (adică șilingi), dar era musai să mă apuc de treabă. Compania e de renume însă, așa că vedem pe parcurs ce și cum. Când te gândești că la ăștia nici măcar nu am aplicat, m-au găsit ei pe mine. Și practic nici nu am susținut interviu cu ei. Exact pe ideea aia cu atunci când nu te aștepți (sau unde dai și unde crapă).

Vă las cu câteva poze făcute zilele trecute prin jurul Tamisei, apropo de smartphone shooting. Evident, se văd mai bine pe Instagram.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele