Muviz #419

Adică de pe ecrane adunate:
 
afr.com
Mă așteptam să mă plictisească Frantz, dar nici vorbă de așa ceva. Are acțiunea plasată după WW1, este bine făcut și jucat și alternează cadrele color cu cele alb-negru. Este un film emoționant care ne aduce aminte că războaiele nu sunt niciodată ale noastre, ale oamenilor obișnuiți, ci ale acelora care le provoacă și nu luptă în ele.  Finalul este imprevizibil, așa cum îmi place mie. Adică nu e siropos. Nota 8.Primul impuls pe care îl ai când te apuci să te uiți la Gifted e să verifici dacă povestea din film e reală. Se pare că nu e, dar nu contează. Chris Evans nu e un actor deloc rău și are chimie foarte bună cu puștoaica din rolul principal, care joacă excelent. Realizez acum că o văzusem și în Mr. Church. Nota 7+.

Realive este un alt film intens și emoționant, care te face să-ți pui diverse întrebări. Unele dintre ele ar fi: "Dacă aș suferi de o boală incurabilă oare ar avea sens să mă congelez într-o capsulă de unde să mă scoată unii tinerel și sănătos peste niște zeci de ani, atunci când toți cei dragi mie vor fi oale și capsule (pardon, ulcele)? Care ar mai fi scopul?". O pomenisem recent pe Charlotte Le Bon și pot spune că și de data asta joacă foarte natural. Nota 7+.

The Circle vrea să satirizeze realitatea virtuală care ne-a acaparat atât de mult în ultimii ani și probabil să tragă niște semnale de alarmă. Tom Hanks ne apare în filmul ăsta ca un fel de combinație între Steve Jobs și Mark Zuckerberg, dar scenariul sare mai multe etape și totul pare făcut în grabă. Nota 6.

Hickok este un western slabisim, pe care nu vi-l recomand. Personajul principal este plin de clișee și toată povestea este extrem de previzibilă.  Kris Kristofferson este de admirat însă pentru că încă mai apare în filme la 80 de ani. Dar asta nu e nimic de fapt; omul încă se ține de concerte și tocmai a participat la Glastonbury. Nota 5 pentru Hickok.

Și apropo de old timers, m-am uitat la Going in Style, cu alți actori pe care-i caută doamna cu coasa pe acasă, cum ar fi Morgan Freeman, etern insipidul Michael Caine și etern arțăgosul Alan Arkin. Așa și așa comedioara, hai să-i dăm un 6 din respect pentru hodorogii ăștia și pentru că acțiunea are loc la New York.

Încheiem cu un film românesc, peste care am dat total întâmplător pe torente. Și n-a fost rău. Ilegitim se cheamă, are la bază un incest extrem de fucked up prin naturalețea lui și e plin de tensiuni și surprize. Nota 7.

Azi merg la cinema să văd Dunkirk, ceea ce vă recomand și vouă. Weekend fain.


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele