Familia regală britanică este un model de urmat pentru părinții care-și transformă copiii în vedete social media

Chiar nu sunt fanul monarhiei, bă da' îmi place că băieții ăștia își cresc pruncaleții cât mai departe de ochii presei. Nu știu dacă ați remarcat, dar odată cu fiecare aniversare a lui Ițăboi și a surioarei lui, casa regală lansează un portret oficial, la modul "iată-l, ăsta e, a mai crescut cu un an și așa arată acum, binepa". Ultima oară au postat un portret cu prințul George chiar aseară pe Twitter. Și foarte probabil că nu-l vom mai vedea pe micuț până la anul, exceptând cadrele ocazionale suprinse cu familia în public. Păi dacă prințul George se dă așa de rar pe net, oare pe copilul tău de ce trebuie să-l văd în mii de poze pe Facebook?


Am spus mii? Da, nu exagerez. Cunosc oameni care postează mii (nu zeci, nu sute, ci mii) de poze cu odrasla lor. Și pe lângă faptul că asta este o problemă în sine, o deviație care își poate găsi cu siguranță o încadrare patologică, mulți copii sunt chiar urâți și nu-și merită nici măcar inimioarele standard și diabeticul "awww how cute". Azi dimineață butonam paginile locale pe Instagram și am dat peste un tătic de prin cartier, mândru nevoie mare că tocmai a contribuit la suprapopularea planetei și a făcut și el ce fac miliarde de alți umanoizi, așa încât a simțit nevoia să creeze o pagină pentru a-și promova pruncaletele care, doamne iartă-mă, chiar este foarte urât. Iar mândrul tătic se maimuțărește ca un retardat în mai multe poze de pe acolo. But why?

Uite, mă întreb și eu candid ca un bebeluș: în loc să-mi arăți albume interminabile cu odrasla ta, mai multe decât am văzut cu toți membrii familiei mele la un loc, nu e poate mai frumos să ne anunți doar o dată pe an că a mai crescut, ca și prințul George, apoi să-ți lași odrasla să devină majoră și să decidă ea câte catralioane de poze și în ce ipostaze pot fi devărsate în social media? Că acu' mă enervez și încep să postez 3 clipuri cu urși Panda pe zi!

Da, știu, eu sunt un hater frustrat, lipsit de sensibilitate și nu știu ce înseamnă să fii părinte, dar uite și alte păreri legate de subiectul ăsta:

Why I don't want to post my baby on social media

I don't put pictures on my children on Facebook - and you shouldn't either

Could children one day sue parents for posting baby pics on Facebook? (răspuns DA, se întâmplă deja)

Why Do Parents Have To Share EVERYTHING Their Children Do On Facebook? (aici e o bucată prea bună, trebuie s-o citez):

"Here’s a newsflash. Babies are really quite dull, if they’re not yours. If something of genuine interest happens – something properly funny, or entertaining, or unusual – by all means, put it as your status. However, please be warned. Your baby gurgling, your baby shuffling around the floor, your baby sleeping, your baby eating food – this is NOT INTERESTING to anyone except you and your immediate family. As for me and the other 300 of your Facebook friends, we’re yawning with the tedium of it all and considering blocking you from our news feeds.

Before you tell me I’m a child-hating killjoy, let me refer you to my friend Julia. “I’ve got a friend whose children I know better than my own nieces and nephews thanks to her incessant updates, including videos of them DOING NOTHING,” she rages. “Everything they say is apparently hilarious. I have a few friends whose updates make me silently scream, ‘I don’t care!’ but she is one of the worst. Your children had their jabs, did they? I DON’T GIVE A FLYING ONE!”"Apropo, te-ai întrebat vreodată câți pedofili se masturbează cu pozele copilului tău? Acum poate că o faci!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele