Despre aplaudacii și heitării eternei speranțe numită Simona Halep

În urmă cu fix o lună Simona Halep pierdea finala de la Roland Garros și mă apucam și eu să spun că apa e udă și cerul e albastru, adică faptul că această ființă nu are stofă de mare campioană și clachează psihic de fiecare dată când se află în fața unei mari performanțe. În astfel de momente apar așa-numiții fanboys, care te acuză imediat că ești hater pentru că nu le lingi idolul în dos necondiționat. Iar cel mai mare fanboy al lui Halep este CTP, care ieri publica ceva despre "picioarele de basm" ale Simonei, după ce luna trecută declara că i-ar pupa adidașii și piciorușele și și-ar lipi fruntea de fruntea ei. Iar acum, după un alt epic eșec al Simonei, CTP o linge tandru din nou! Nici că se putea altfel.

scribblelive.com
Dar să-l lăsăm pe CTP cu fantasmele sale. Să sperăm că are mereu un pachet proaspăt de șervețele lângă birou. Acum că ne-am lămurit ce-i ăla un fanboy, hai să stabilim cum stă treaba cu haterii. Păi e simplu. Hater-ul e ăla care te atacă întotdeauna, indiferent dacă o face argumentat  / justificat sau nu. El are ceva cu tine și nu te slăbește orice ai face. Hater-ul e ăla care amenință, înjură și folosește limbaj trivial. Bă, am citit multe comentarii după eșecul Simonei la Roland Garros. Nu țin minte să fi văzut niciun hater autentic pe acolo. Practic nu o înjura nimeni, nu o ataca nimeni gratuit. Oamenii erau nemulțumiți pentru că și-au pus iar speranțele în ea și au fost dezamăgiți. Erau nemulțumiți pentru stilul ei de joc. Erau nemulțumiți pentru că au văzut cum Halep clachează întotdeauna în fața unei mari performanțe.

Hai să recapitulăm (cu riscul de a omite și alte exemple bune la dosar): două finale de Grand Slam pierdute, o finală la Turneul Campioanelor pierdută, două meciuri cu titlul de numărul 1 mondial pe masă pierdute (ultimul tocmai s-a consumat astăzi). Și tot așa. Îi putem oare numi pe acești oameni hateri pentru că sunt dezamăgiți de aceste eșecuri și pentru că observă evidenta labilitate psihică a Simonei? Nicidecum. Sunt hateri doar în ochii unuia ca CTP, care de la atâta masturbare cu pozele Simonei a pierdut de mult contactul cu realitatea. Dar oare când CTP cerea desființarea naționalei de fotbal nu era hater? Nu era un netanderlian, cum spune domnia sa atunci când o apără pe Simona de atacurile online?

Azi Simona conducea cu 1-0 la seturi și scorul era 5-5 la tie-break în setul 2. Practic era la două puncte de victorie. Dar a pierdut iar. Nu pentru că nu are calități tehnice, nu pentru că nu știe tenis, ci pentru că e labilă psihic. Și până când nu rezolvă această mare problemă nu va fi niciodată marea campioană fetișizată de românașii fanboys. Asta este concluzia de bun simț a observatorilor lucizi și imparțiali. Eu vreau să cred că mă încadrez aici, delimitându-mă atât de haters cât și de fanboys.

Și să nu uităm: tot azi, Venus Williams, la 37 de ani, a trecut fără probleme de acea Ostapenko care tăia lemne la Roland Garros și a fost de neînvins în fața Simonei, pentru că "frate, nu vezi ce tare dă, n-ai ce să-i faci!"


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele