Amazon vs. eBay

Care este site-ul pe care vă faceți cumpărăturile de obicei? Eu mărturisesc că prefer eBay, mai ales în urma unei experiențe recente și mai puțin plăcute cu ăștia de la Amazon.

De pe eBay mi-am tot luat diverse chestii în ultimele luni (în special rezerve pentru e-cig) și nu am avut niciodată vreo problemă cu ei. Au un sistem foarte bine pus la punct și se îngrijesc de tine indiferent dacă vinzi sau cumperi. Ba mi se pare și că la ei pe site găsești aceleași produse de pe Amazon la prețuri mai mici.

Problema cu Amazon e că sunt chitiți să te facă de bani. Dacă nu ești atent și nu citești polologhia aia de Terms & Conditions când optezi pentru nu-ș' ce serviciu (cine dracu' citește așa ceva până la urmă) te trezești că ai acceptat de bună voie să plătești un rahat de taxă care era menționată cu litere puchinoase la pagina 7, gen "serviciul ăsta e free în prima lună, apoi începem să te taxăm câte 30 de lire din luna a doua". A pățit-o sora mea, am pățit-o și eu. Așa că mare atenție când apelați la orice serviciu din partea lor.

Pentru că vreau să vând niște chestii de prin casă, m-am apucat să le pun pe eBay și pe Amazon (apropo, și aici câștigă eBay, pentru că îți ia comision mai mic). Însă nu asta a fost buba. Ca să poți vinde pe Amazon e musai să-ți activezi acel "seller account" și uite așa te fentează băieții, absolut legal și bazându-se pe lipsa ta de atenție: te fac cumva să bifezi planul ăla pro, care costă. Dar naiba știe unde e menționată treaba asta, pentru că e foarte greu de remarcat. Și tu îți activezi contul de vânzător fără să ai habar că vei fi taxat cu 39 de lire pe lună. Ceea ce eu am pățit.

Din fericire mi-au trimis un email să mă anunțe că mi-au tras suma asta de pe card. Evident că mi s-a întunecat privirea instant și mi-am petrecut câteva ore încercând să recuperez banii și apoi să-mi închid contul, iar asta reprezintă o cu totul altă bătaie de cap, pentru că au făcut în așa fel încât să nu știi cum să ți-l închizi (există tutoriale și forumuri care te învață cum să-ți ștergi contul Amazon, deci vă dați seama despre ce vorbim).

Long story short: după câteva săptămâni în care i-am sunat, i-am apelat pe live chat, am fost pasat și aburit, am făcut plângere în scris, ba am fost chiar și la bancă să blochez orice tranzacție cu ei, am reușit să-mi recuperez banii, dar contul nu mi l-au închis nici acum, deși am primit confirmare în scris în urmă cu peste 24 de ore că mi-l vor anula în, hm, 24 de ore. Încă exist ca user pe site-ul lor de care scapi mai greu ca de gonoree.

Și uite așa amazon.com mi-a lăsat impresia unei lipitori alunecoase pe care mai bine o eviți. Pentru mine este eBay toată ziua.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele