Consideri că LinkedIn te ajută în carieră?

Așadar nu mă refer la ego boost (postăm chestii deștepte și ne dăm importanți), ci fix la ce presupune acest site la nivel teoretic. Ai găsit vreodată vreun job pe LinkedIn? Eu am aplicat la diverse joburi de pe acolo și nici măcar n-am fost chemat vreodată la un interviu. Networking și din astea? Păi n-am fost apelat nici măcar o dată de vreun contact de pe LinkedIn pentru a-mi fi oferit un job. Și implicit mă întreb dacă acest site pretențios, pentru "professionals", chiar îmi este util la ceva.


Ah, mint, s-au întâmplat totuși unele chestii. Am primit endorsements de la niște foști colegi în speranța că le voi da și eu lor, numai că aici nu-i ca în sex (cel puțin nu pentru mine). If you blow me I won't necessarily eat you back. Primesc invitații de a mă conecta cu diverși necunoscuți și le accept pe alea venite din partea recruiter-ilor, doar pentru a realiza inevitabil că respectivul nu are nimic să-mi ofere și vrea doar să-și extindă network-ul de profeșionăls. Mai intru din când în când pe site sau pe app, citesc feed-ul și nu găsesc absolut nimic interesant sau util. Dau în schimb numai peste constipați și wannabes care distribuie articole pretențioase și plictisitoare gen "Understanding Retail Destinations delivers data and insights to make smarter decisions for your retail portfolio" sau "Demands for newly qualified accountants set to grow in 2017".

Da, înțeleg, pari important și plin de succes când îți tragi un titlu pretențios pe LinkedIn, postezi finețuri care duc biznisul la un alt nivel și apoi te bați pe burtă cu colegii și partenerii. Eventual vă poziționați într-un 69 și vă prestați câte un endorsement reciproc. Super ego boost. Dar, altceva..?

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ridicolul forţos