Nimic nou, doar un alt atentat terorist la Londra

Adică al doilea din ultimele două luni jumate și al treilea din UK în aceeași perioadă. Deja concurăm Paris-ul și Nisa și, ca să zic așa, tot englezu' plânsu-mi-sa, dar Londra are un primar nătăfleț care în dimineața asta a venit să ne spună că trăim în cel mai sigur global city de pe planetă. Bă, jur, așa a zis. Adică la naiba cu atacurile, cu cei 20.000 de suspecți islamiști extremiști din UK și cu toți nebunii de pe străzile Londrei. E safe acilea la noi, dom'le!

Acuma așa o fi. Probabil că dacă ne uităm pe statistici și analizăm procentual câți nefericiți au crăpat în atacuri pe străzile Londrei raportat la cele 8 milioane și ceva de locuitori, dăm peste un procent de genul 0,000% și descoperim că au murit mai mulți călcați de mașini.

Dar în cazul ăsta nu mai mediatiza non-stop știrile astea în plm! Acoperă rezervat toate aceste nenorociri, ca să n-o luăm cu capul. Însă din păcate asta nu se va întâmpla niciodată. Vorba unuia de pe Facebook, iată ce va urma acum, pe pași:

Step 1) Massive news coverage …
Step 2) Issue news report the terrorists chased girls, drank alcohol and consumed narcotics … (asta e cam forțată, trecem peste)
Step 3) Designate an area for Teddy bears, flowers and candlelight vigils …
Step 4) Change your Facebook profile photo to show sympathy …
Step 5) Muslim leaders go on TV, condemn the terrorist attack and say “It’s not our fault” …
Step 6) Local leaders go on TV, condemn the terrorist attack and say “It’s our fault” … (hmm?)
Step 7) Light-up buildings …
Step 8) Pull out the Islamophobe word to attack anyone criticizing Islam …
Step 9) Tearful cartoons or pop concerts (optional) …
Step 10) Top government leaders announce “We will not be defeated”

metro.co.uk
Cam așa, nu? Teroriștii nu ne afectează stilul de viață. Uite, măcar prieteniile să nu ni le afecteze. Tocmai m-a apelat o prietenă de religie islamică. Nu-i bai, ea mă caută constant, mă întreabă ce mai fac și dacă mi-am găsit job, spre deosebire de mulți alți prieteni români care au alte preocupări. Au văzut doar că m-am bifat safe pe facebook, all good, să nu devenim melodramatici. Și am simțit faptul că prietena mea din Walsall vroia cumva să se asigure că suntem ok, deși nu a spus-o. Așa că am asigurat-o că toate aceste nenorociri nu ne vor afecta prietenia. Iar ea mi-a spus că idioții care omoară în numele lui Allah nu au legătură cu adevărata religie islamică.


Sincer să fiu, habar n-am dacă e așa și nici n-am de gând să verific. It's pointless. Vreau să cred că nu voi deveni atât de înverșunat încât să-mi las afectate prieteniile cu persoanele de alte religii. Și, de s-ar putea, i-aș expulza acum pe acei 20.000 de suspecți menționați mai sus, dar nu și pe prietena mea din Walsall și nici pe acei musulmani de bună credință care locuiesc cu milioanele în UK. 

Probabil că pe asta ar trebui să ne focusăm: când l-ai prins, execută-l. Închide-l sau deportează-l. Chiar și la nivelul de pură suspiciune. Ghinion: ești suspectat că te tragi de sfârcuri cu extremiștii, bine pa. Uite, pe mine nu cred că mă va suspecta nimeni vreodată. Și nici pe vecinul din Polonia. Și nici pe smardoiul românaș care i-a tras una teroristului de l-a zăpăcit! (lol) Dar dacă un nenorocit din ăsta cu bărbiță creață e mai labil de fel și dă like-uri pe Facebook unor pagini dubioase, saltă-l și rade-l din rădăcină. Nu-l ține sub supraveghere, pentru ca apoi să comită un atentat și să aflăm, mult prea târziu, că era de fapt pe listele MI5. 

Numai așa trebuie să procedăm de acum încolo. Timpul corectitunii politice a apus. 

P.S. Aseară la știri s-a strecurat o ironie involuntară care probabil că a trecut neobservată. Inițial s-a vorbit de trei incidente diferite: atacul cu duba de pe London Bridge, atacul cu cuțite din zona Borough Market și un alt stabbing petrecut undeva mai departe, în zona Vauxhall. S-a descoperit însă repede că acest ultim incident nu avea legătură cu atacul terorist; era doar o altă înjunghiere cum au loc zilnic pe străzile Londrei. Ah, ok atunci, le știm p-astea. Să trecem peste!


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele