Muviz #413

Adică de pe ecrane adunate:

The Zookeeper's Wife ne prezintă cazul real al unei familii de polonezi care în timpul WW2 a adăpostit 300 de evrei, salvându-i practic de la moarte. Daniel Brühl face un rol foarte asemănător cu cel din Alone in Berlin, iar povestea aduce cu cea din In Darkness. Jessica Chastain se prezintă foarte bine în rolul principal, ba mai și vorbește cu accent est-european, însă filmului îi lipsește parcă acel ceva care să te lase rupt și stors de emoții la final, deși avea mare potențial în acest sens. Nota 7+ în orice caz. 

Wilson este o comedie tâmpițică, avându-i în rolurile principale pe Woody Harrelson și Laura Dern (care mai nou e ocupată cu Twin Peaks). Câteva scene m-au amuzat copios, așa c-am postat una pe Instagram (Woody face mișto de titlurile alea pompoase de joburi din care nu înțelegi nimic). O inserez la final. Nota 7 cu indulgență.

Am crezut inițial că How to Be Single este un film de fete (și nu m-am înșelat foarte tare), dar nu pot spune că am fost dezamăgit. Filmul este destul de drăguț, tras la New York, amuzant, ba chiar imprevizibil (ăia care credeți voi că se vor cupla la final de fapt nu se cuplează, na). Și mărturisesc că îmi place Dakota Johnson, însă nu atât de mult încât să mă uit la prostiile alea cu 50 Shades. Nota 7.

Rămânem în cel mai tare oraș de pe planetă cu Brain on Fire. Caz real cică, Chloë Grace Moretz joacă foarte bine și alături de ea apare și Carrie-Anne Moss, pe care de la Matrix încoace n-am mai văzut-o prin multe filme. În schimb puștiul ăsta Thomas Mann începe să-mi fie tot mai familiar. Tocmai l-am văzut și în Kong: Skull Island, noul film cu King Kong în care o lasăm mai moale cu iubirea zoofilă dintre uriașa gorilă și actrița principală și insistăm în schimb pe bătăile dintre Kong și alte animale sefeloide. Tare, frate! Nota 6 pentru ambele filme.

The Drowning e un film despre un stalker. Rating-ul ăla de pe IMDb pare cam dur, eu îi dau un 6 ca să mai balansăm.

200 Degrees e genul ăla de thriller one-man show, cu personajul principal captiv undeva, încercând disperat să se salveze. Te prinzi că filmul e slab când vezi cum eroul nostru este fiert de viu la microunde, dar cu toate astea nu-și dă jos nici cămașa și nici maieul de pe el. Seriously? Iar finalul nu salvează deloc impresia generală, ba din contră. Nota 4.

Ok, se face că voiam să mai văd un film ieri. Pornesc eu file-ul video, cum ar spune Vali Stan, derulez așa la întâmplare pe la mijlocul filmului ca să verific subtitrarea și după nici 10 secunde (jur) mă întreb așa mirat: "Ptiu, drace! Filmu' ăsta e făcut de Malick cumva?" Fuguța pe imdb.com, caută Song to Song și da, oroare! Director: Terrence Malick. Writer: Terrence fucking Malick.

Enough said. Am șters instant filmul. Cu Malick nu pot, v-am explicat de ce (aici și aici). Și dacă citiți cronicele de pe IMDb veți remarca faptul că tot mai puțină lume digeră încă non-sensul extrem de plicticos al acestui regizor pretențios. Păcat că mulți actori buni se prostituează acceptând să joace pe muțește în filmele ăstuia. Decât așa, să moară Marlon Brando de nu prefer să-l văd pe De Niro jucând într-o comedie pentru retardați. Măcar astea nu au pretenția să fie ceea ce nu sunt.

Cred c-am uitat să vă recomand noul meu site preferat de torente. Luați de aici. Updatat la zi cu ultimele apariții, filmele au calitate foarte bună și site-ul e lipsit atât de reclamele alea super enervante cât și de pop-ups.

Weeekend fain! Apropo, cum e numit job-ul vostru pe LinkedIn?

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?