Muviz #409

Adică de pe ecrane adunate:


 
 


Dacă aveți chef de un film din categoria WW2, relativ ușurel dar foarte plăcut, vă recomand The Exception, în care Lily James (eu unul am remarcat-o în Downton Abbey) face un rol bun și neașteptat de erotic. Apropo, azi mai avem actori din Downton descoperiți întâmplător prin alte filme. Nota 7 pentru The Exception.

În urmă cu 3 luni mă arătam entuziasmat de acest S.F. numit Life, pe care am reușit să-l văd aseară. Destul de mișto, dar parcă i-a lipsit ceva totuși. Nu poate fi comparat nici cu Gravity, nici cu The Martian și nici cu Passengers, pe care vi-l recomand încă o dată. Nota 7 cu indulgență.

Green Street Hooligans este un film din 2005 pe care îl vor gusta în special băieții sau, hai să zicem, cei pasionați de cultura fotbalistică britanică, de găștile de huligani din Londra și de West Ham United. Filmul este forțat pe alocuri însă nu regret că l-am văzut. În rolul principal este Elijah Wood și parcă ar fi fost o groază de alți actori mai potriviți pentru acest rol, în schimb m-am bucurat să o revăd pe Claire Forlani. "Fortune's always hiding / I've looked everywhere / I'm forever blowing bubbles / Pretty bubbles in the air / UNITED". Nota 7.


Rămânem în Londra cu The Sense of an Ending, primul film în care se fac trimiteri la Brexit și care are câteva scene filmate pe aici pe lângă mine, prin Highgate și pe Archway Bridge. Într-unul dintre roluri am revăzut-o pe Michelle Dockery din Downton Abbey, însă filmul nu m-a dat pe spate, pentru că m-a amețit cu planurile trecut  / prezent (încep să am o toleranță tot mai mică pentru genul ăsta de filme) și pentru că plot-ul e cam subțire și nu-ți captează interesul. Nota 6.

A Cure for Wellness este lung și te ține captat în prima jumătate, dar devine oarecum grotesc și tras de păr spre final, așa că îi acord doar un 6. Dane DeHaan este un actor interesant.

Bă, are careva idee câte filme a făcut De Niro în ultimii 15 ani? E ceva de speriat, le scoate la foc automat. Chiar am vrut să verific pe IMDb acum dar n-am avut răbdare să le număr. Problema este că, atunci când te axezi pe cantitate, scade calitatea. Maestrul a jucat în nepermis de multe idioțenii. Ca o paranteză, e mult mai ușor să-i urmărești filmografia lui Daniel Day-Lewis, singurul actor din istorie care a luat 3 Oscars de rol principal. Omul chiar știe să-și aleagă rolurile: a jucat în numai 11 filme din 1990 încoace, primind însă 5 nominalizări Oscar, toate pentru rol principal, dintre care 3 concretizate. Mai răruț și mai cu ștăifuț.

Dar să revenim la De Niro. L-am văzut în două filme zilele astea, unul bun și celălalt relativ decent. The Wizard of Lies spune povestea adevărată a unui dintre cei mai mari escroci din istoria Wall Street (sincer, rămâi prost gândindu-te că cineva a putut face așa ceva), iar The Comedian este o comedie pe alocuri amuzantă, cu multe poante deplasate și vulgare, însă trebuie ținut cont de faptul că în rolul principal avem un comic de acest tip, deci limbajul si poantele deochiate sunt asumate. Principala problemă a acestui film este că nu prea are cap și coadă. Nota 7 pentru vrăjitor (de Michelle Pfeiffer vă era dor?) și nota 6 pentru comic.

Încheiem cu The Ticket, cu Dan Stevens (adică Matthew din Downton Abbey) în rolul principal. Cam monoton și pretențios, cu un soundtrack foarte iritant și fără character development. Nota 5.

Weeekend fain!


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele